Fotografija: Okušajte se u trčanju, hodanju ili bacanju koplja/Foto: Ante Čizmić/CROPIX, Bilogora Trail
Galerija
Okušajte se u trčanju, hodanju ili bacanju koplja/Foto: Ante Čizmić/CROPIX, Bilogora Trail

Svi sutra na daruvarski aerodrom: "Možete trčati i natjecati se u bacanju koplja"

Ovu kulturno-sportsku manifestaciju organizira učiteljica iz Češke Republike, Bohdanka P. Šolcova i Radek Janček u suradnji s Veleposlanstvom Republike ČeškePovodom stote godišnjice rođenja Emila Zátopeka, slavnog atletičara i četverostrukog olimpijskog prvaka, u nedjelju će se od 13 sati nadalje na daruvarskom aerodromu održati utrke na 1200, 2600 i 5200 metara i natjecanje u bacanju koplja.

Nakon toga će se od 17.45 sati u daruvarskom kinu moći pogledati biografska drama "Zátopek", a cijena ulaznice je simboličnih 10 kuna.

Zabava za sve

Ovu kulturno-sportsku manifestaciju organizira učiteljica iz Češke Republike, Bohdanka P. Šolcova i Radek Janček u suradnji s Veleposlanstvom Republike Češke.

Foto: Veleposlanstvo Republike Češke
Foto: Veleposlanstvo Republike Češke

- Ovim putem, u ime organizatora, pozivamo sve građane grada Daruvara, ali i okolice, bez obzira na uzrast ili kondiciju da sudjeluju u ovoj kulturno - sportskoj manifestaciji. Vjerujemo da ćemo se svi zajedno dobro zabaviti, bez obzira hoćete li sudjelovati u trčanju ili u bacanju koplja. Nakon toga će se druženje nastaviti u daruvarskoj kino dvorani gdje će se emitirati film Zátopek. Film je odlična životna i ljubavna priča o ovom velikom sportašu i njegovoj supruzi i vjerujem da će se svatko od nas u njoj pronaći  - poručio je Vladimir Bilek, zamjenik gradonačelnika Daruvara i saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu.

Pobjednik u trčanju dobiva besplatnu ulaznicu za film "Zapotek", a djeca će dobiti bombone.