Fotografija: Daruvarski likovnjaci kreću sa slikarskim radionicama: "Slike s prve likovne kolonije idu OB Bjelovar"/Foto: MojPortal, DV V. Nazor Daruvar
Galerija
Daruvarski likovnjaci kreću sa slikarskim radionicama: "Slike s prve likovne kolonije idu OB Bjelovar"/Foto: MojPortal, DV V. Nazor Daruvar

Daruvarski likovnjaci kreću s radionicama: "Slike s prve likovne kolonije idu OB Bjelovar"

Na radionice je potrebno ponijeti likovne materijale, platna i boje. Trenutno je oko 20 zainteresiranih, a većina su prošlogodišnji ponavljači koji nastavljaju svoj likovni razvoj, kazala je Andrijana MoulisLikovni klub DA u suradnji s Gradom Daruvarom poziva sve zainteresirane na besplatne slikarske radionice koje će se održavati svakog petka od 16 do 18 sati u Društveno-kulturnom centru na adresi Trg Presvetog trojstva 4 u Daruvaru. 

Čudesna moć boja II

Slikarska radionica započinje sutra, 28. listopada, a omogućio ju je Grad Daruvar koji je Matici hrvatskoj Ogranak Daruvar odobrio sredstva za provođenje projekta "Čudesna moć boja II".

Likovna kolonija u Daruvaru/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Likovna kolonija u Daruvaru/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

- Slikarske radionice održavamo već desetak godina, svake godine u zimsko vrijeme. Temeljem natječaja Grada Daruvara, ove godine Likovni klub DA dobio je za projekt "Čudesna moć boja II" potporu u iznosu od 18.000 kuna. Unutar projekta organiziraju se slikarske radionice svakog petka - rekla nam je Andrijana Moulis, voditeljica projekta "Čudesna moć boja II", pozivajući sve zainteresirane da se pridruže likovnim radionicama koje su besplatne za sve polaznike.

Foto: Andrijana Moulis
Foto: Andrijana Moulis

Naime, trenutno je oko 20 zainteresiranih, a većina su prošlogodišnji ponavljaći koji nastavljaju svoj likovni razvoj. Sa svim početnicima radit će amaterski članovi Likovnog kluba DA, a voditelji dosadašnjih radionica bili su Ljubica Petrinić, Josip Bali, pok. Miroslava Koprek, Goran Petrinić, Olga Turbić. Na slikarske radionice potrebno je ponijeti vlastite likovne materijale, platna i boje.

Humanitarni likovne kolonije

U sklopu projekta "Čudesna moć boja II" provodit će se humanitarne likovne kolonije u kojima će se slike donirati u humanitarne svrhe.

Likovna kolonija Likovnog kluba DA u Dječjem vrtiću Vladimir Nazor/Foto: DV Vladimir Nazor
Likovna kolonija Likovnog kluba DA u Dječjem vrtiću Vladimir Nazor/Foto: DV Vladimir Nazor

- U 11. mjesecu nas očekuje prva likovna kolonija u kojoj ćemo donirati naše slike novoj Općoj bolnici u Bjelovaru. Do sad smo već donirali slike daruvarskoj udruzi Liga protiv raka Daruvar, a prošle godine smo uspješno prikupili donacije za razrušena područja u Petrinji i okolici - poručila je Andrijana Moulis.

Likovni klub DA
Likovni klub DA

Slike dječjih motiva s likovne kolonije u vrtiću/Foto: DV Vladimir Nazor Daruvar
Slike dječjih motiva s likovne kolonije u vrtiću/Foto: DV Vladimir Nazor Daruvar