Fotografija: Znanstvanici su zaključili kako ovlaživanje usne šupljine može smanjiti virusnu snagu u njoj, a samim tim smanjuje i predaju virusa/Foto: Denis Jerkovic/CROPIX
Galerija
Znanstvanici su zaključili kako ovlaživanje usne šupljine može smanjiti virusnu snagu u njoj, a samim tim smanjuje i predaju virusa/Foto: Denis Jerkovic/CROPIX

Sok od aronije uništava do 97 posto infekcije Covidom-19

Sok crnog bobičastog ploda rovan (Aronia melanocarpa) uništava ogroman postotak virusa SARS-CoV-2, a istu učinkovitost pokazao je zeleni čaj i sok od šipka.

Njemački znanstvenici pronašli su prirodni proizvod koji uništava do 97 posto infekcije koronavirusom u organizmu, zaključili su stručnjaci Instituta za molekularnu biologiju Medicinskog centra Sveučilišta Ulm.

Znanstvenici su istraživanjem utvrdili kako sok crnog bobičastog ploda rovan (Aronia melanocarpa) uništava do 97 posto virusa SARS-CoV-2, a još aktivnije uništava virus gripe. Istu učinkovitost pokazao je i zeleni čaj i sok od šipka.

Virusna snaga

„Utvrdili smo da sok Aronia melanocarpa, sok od šipka (Punica granatum) i zeleni čaj (Camellia sinensis) posjeduju virocidnu aktivnost protiv oba virusa, što omogućuje pretpostavku kako ovlaživanje usne šupljine može smanjiti virusnu snagu u njoj, a samim tim smanjuje i predaju virusa“, navedeno je u znanstvenom radu.

Inače, trenutno je u svijetu Covidom-19 zaraženo 56,657,719 ljudi, a do sada su umrle 1,356,694 osobe.