Fotografija: Pakračani koji žele božićne blagdane čestitati na dobrom starom papiru, svoje čestitke mogu donijeti u Muzej grada Pakraca do 16. prosinca kada će ih djelatnici poslati i podmiriti troškove poštarine/Foto: Muzej grada Pakraca
Galerija
Pakračani koji žele božićne blagdane čestitati na dobrom starom papiru, svoje čestitke mogu donijeti u Muzej grada Pakraca do 16. prosinca kada će ih djelatnici poslati i podmiriti troškove poštarine/Foto: Muzej grada Pakraca

SJAJNA IDEJA U Pakrac se vratile dobre stare čestitke za božićne blagdane. Evo detalja…

Pakračani koji žele božićne blagdane čestitati na dobrom starom papiru, svoje čestitke mogu donijeti u Muzej grada Pakraca do 16. prosinca kada će ih djelatnici poslati i podmiriti troškove poštarinePAKRAC - Kada ste zadnji puta primili u poštanskom sandučiću čestitku za Božić i Novu godinu? Ili kada ste je zadnji puta poslali nekome poštom? Ovaj neopravdano zaboravljen način čestitanja najradosnijeg blagdana svojim najmilijima, oživljen je zajedničkom akcijom pakračkog muzeja, knjižnice i glazbene škole i to radionicom „Božićna pošta“ održanoj u vijećnici kurije Janković, piše Pakrački list.

Radionica za djecu i roditelje/Foto: Muzej grada Pakraca
Radionica za djecu i roditelje/Foto: Muzej grada Pakraca

Dvadesetak mališana i roditelja na kratko su vraćeni u povijest, kada su se prijateljima i obitelji božićne čestitke i želje slale pismima i poštom.

„Staromodni“ način za lijepe želje

-Upravo zato se i trudimo da ova radionica bude tradicionalna jer ovakav „staromodni“ način prenošenja lijepih želja ima posebnu draž i smatramo da nikako ne može zamijeniti čestitke putem SMS-a ili emaila, rekla je Jelena Hihlik, ravnateljica Muzeja grada Pakraca.

Sjajan odaziv/Foto: Muzej grada Pakraca
Sjajan odaziv/Foto: Muzej grada Pakraca

Sinoćnje velike i male sudionike na radionici je posjetio i naš sugrađanin, poštar Željko Kiš, a sva pisma ubačena su u improvizirani poštanski sandučić. No, akcija „Božićna pošta“ još uvijek traje. Svi sugrađani koji žele božićne blagdane čestitati na dobrom starom papiru, svoje čestitke mogu donijeti u Muzej grada Pakraca do petka 16. prosinca kada će ih djelatnici poslati i podmiriti troškove poštarine.

Neki će Pakračani u svoje poštanske sandučiće dobiti lijepu božićnu čestitku ispisanu vještim rukopisom kakvu zasigurno nisu primili dvadeset i više godina, piše Pakrački list.

Foto: Muzej grada Pakraca
Foto: Muzej grada Pakraca

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!