Fotografija: Bjelovarčanke ustaju protiv nasilja nad ženama i djevojčicama...
Bjelovarčanke ustaju protiv nasilja nad ženama i djevojčicama...

Bjelovarčanke se pridružile akciji "Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama"

"Milijarda ustaje" posvećena je ženama koje su podnijele najveći teret borbe s korona virusom, radnicama u zdravstvu, te onima koje su preživjele ekonomsko nasilje, a trpe nasilje i na radnom mjestu ili u obitelji...Bjelovar se i ove godine pridružuje obilježavanju globalne akcije "Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama“.

U znak podršku slobodno napišite ohrabrujuće poruke ili snimite video i objavite u komentaru ispod objave "Bjelovar ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama".

"Milijarda ustaje" posvećena je ženama koje su podnijele najveći teret borbe s korona virusom, radnicama u zdravstvu, te onima koje su preživjele ekonomsko nasilje, a trpe nasilje i na radnom mjestu ili u obitelji, ali i ženama koje svakodnevno brinu o svojoj zajednici - pripremaju i dijele hranu, obilaze starije članove i beskućnike, pomažu izbjeglicama, podržavaju žene koje su preživjele nasilje. Posvećena je kao podrška svim ženama koje su se osnažile i prijavile seksualno nasilje na fakultetima i u drugim ustanovama. Ustanite i vi protiv nasilja nad ženama i djevojčicama! 

Pogledajte video podrške iz Bjelovara: