Fotografija: Foto: Danijel Soldo/CROPIX
Galerija
Foto: Danijel Soldo/CROPIX

AI Centar Lipik poziva: Postanite programer ili programerka umjetne inteligencije!

Prijave za osposobljavanje za programera/programerku umjetne inteligencije primaju se do 18. 4. 2022. do 12 sati putem web stranice www.Lipik.aiNovo šestomjesečno osposobljavanje za Programere za primjenu umjetne inteligencije kreće od 9. svibnja 2022. u Centru umjetne inteligencije u Lipiku, a prijave za osposobljavanje se primaju do 18. 4. 2022. do 12 sati putem web stranice www.Lipik.ai.

Osposobljavanje se odvija u suradnji Centra umjetne inteligencije Lipik s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, a na osposobljavanje se mogu prijaviti nezaposlene osobe iz cijele Hrvatske prijavljene u evidenciju Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ-a) u trenutku prijave.

Smještaj u Lipiku

Osposobljavanje je besplatno i traje 6 mjeseci. Osposobljavanje se provodi u punom radnom vremenu od 40 sati tjedno, od ponedjeljka do petka (po potrebi i subotom) od 9 do 17 sati. Svim polaznicima će HZZ osigurati mjesečnu novčanu naknadu i putne troškove. Osobe kojima je prebivalište u udaljenijim mjestima i nisu u mogućnosti svaki dan putovati na edukacije, bit će smještene u Lipiku.

Foto: Danijel Soldo/CROPIX
Foto: Danijel Soldo/CROPIX

Poželjno je da kandidati imaju iskustva u programiranju u bilo kojem programskom jeziku, a poželjno je i da su kroz svoje školovanje bili dobri s matematikom i drugim tehničkim predmetima.

Više o upisima možete pročitati na www.Lipik.ai

Teorijske i praktično osposobljavanje drže stručnjaci na području umjetne inteligencije i poduzetništva, profesori s fakulteta koji se bave umjetnom inteligencijom te inženjeri poznatih hrvatskih tehnoloških tvrtki. Osim programiranja na osposobljavanju se uče i poduzetničke vještine koje su potrebne za otvaranje startup-a.

Suradnja s brojnim tvrtkama

Prva generacija od 23 polaznika školovala se od travnja do kraja rujna 2021. godine, a čak njih 18 je nakon osposobljavanja pronašlo posao u struci, upisalo tehnološki fakultet ili su otvorili svoj startup. Druga generacija završava početkom svibnja, a neki od njih su već pronašli posao u tvrtkama koje se bave programiranjem i umjetnom inteligencijom iako osposobljavanje još traje.

Centar umjetne inteligencije surađuje s brojnim inkubatorima, institucijama i poznatim hrvatskim tvrtkama koje prate osposobljavanje i žele zaposliti najbolje kandidate.

Utemeljitelj AI Centra Lipik Dejan Iličić i polaznici prve generacije programera umjetne inteligencije/Foto: Danijel Soldo/CROPIX, Compas.hr
Utemeljitelj AI Centra Lipik Dejan Iličić i polaznici prve generacije programera umjetne inteligencije/Foto: Danijel Soldo/CROPIX, Compas.hr