Fotografija: Besplatne edukacije može proći ukupno 14 osoba/ Foto: Boris Kovacev/CROPIX (ilustracija)
Galerija
Besplatne edukacije može proći ukupno 14 osoba/ Foto: Boris Kovacev/CROPIX (ilustracija)

Daruvar nudi besplatne edukacije za programiranje u robotici, modeliranje i dizajniranje

Polaznici će naučiti programski jezik Python te rad na platformi Fusion 360. Edukacije se provodi na hrvatskom jeziku, a po završetku se polaže završni ispit, kažu iz Grada DaruvaraU sklopu EU projekta "Development through Digital Innovative Hubs in Gradiška, Daruvar, Lipik and Kotor“, a u okviru Interreg-IPA CBC Croatia- Bosnia and Herzegovina-Montenegro 2014.-2020., Grad Daruvar danas je raspisao javni poziv za besplatnu on line edukaciju za programiranje u robotici (programski jezik Python) te modeliranje i dizajniranje (Fusion 360 – osnove).

Kako su pojasnili iz Gradske uprave, za programiranje u robotici izabrat će se 10 polaznika, dok će na edukaciju za modeliranje i dizajniranje proći četiri korisnika.

Predavanja na hrvatskom jeziku

- Edukacija iz programskog jezika Python minimalno obuhvaća sljedeća područja: uvod u računalno razmišljanje, osnove programiranja u Pythonu, programiranje u Pythonu, Python u području internet stvari, Python u podatkovnoj znanosti i projektni zadatak. Program traje minimalno 240 školski sati, a provodi se na hrvatskom jeziku, kažu iz Gradske uprave te dodaju da edukaciju vodi zagrebačko Visoko učilište Algebra.

Plakat Javnog poziva/ Foto: Grad Daruvar
Plakat Javnog poziva/ Foto: Grad Daruvar

Spomenuta edukacija provest će se od kraja travnja do kraja srpnja ove godine, a predavanja će se održavati u popodnevnim terminima. Po završetku programa polaznici će dobiti uvjerenje o izvršenoj edukaciji, koje će moći upisati u e-radnu knjižicu.

Potvrda o završenoj edukaciji

Što se pak edukacije za programiranje u robotici tiče, ono obuhvaća područja poput: upoznavanje s radnom okolinom, osnove 3D navigacije, izrada modela korištenjem primitiva, izrada modela pomoću parametarske skice, definiranje geometrijskih i dimenzijskih ograničenja, izrada parametarskih modela, top-down i bottom-up metode konstruiranja, uvoz i izvoz 3D modela te pripremu za izrada na 3D printeru i mnoge druge stvari. 

- Početak provedbe ovog programa predviđen je početkom svibnja, a njegovo trajanje je tri radna dana. Edukacija ukupno traje 20 sati, a provodi je Prior inženjering d.o.o., Zagreb. Predavanja su također na hrvatskom jeziku, a po završetku polaznici će dobiti uvjerenje, dodaju iz Grada Daruvara.

Uvjeti 

Da se zainteresirani građani uopće mogli javiti, moraju ispunjavati sljedeće uvjete:

- punoljetnost,

- hrvatsko državljanstvo,

- minimalno završena srednja škola,

- osnove engleskog jezika,

- poznavanje rada na računalu

Prijave do 18. travnja

Izbor kandidata po pristiglim prijavama na javni poziv izvršit će članovi Zajedničkog savjetodavnog odbora – Project Advisory Bord (PAB), a  sve sukladno Odluci gradonačelnika Grada Daruvara.

Sve detalje oko prijava, kao i obrazac, možete pronaći OVDJE. Prijave na javni poziv dostavljaju se počevši danas, 11. travnja, do najkasnije 18. travnja u 23 sata i 59 minuta, a prijaviti se možete isključivo putem elektronske pošte na mail: dih@daruvar.hr.