Fotografija: Gostima iz Posušja predstavljena je prezentacija o projektu lipičkog Centra za umjetnu inteligenciju, a razgovarali su i s profesorima koji ondje predaju, ali i polaznicima te pokretačima prvih startupova u Lipiku/Foto: Compas
Gostima iz Posušja predstavljena je prezentacija o projektu lipičkog Centra za umjetnu inteligenciju, a razgovarali su i s profesorima koji ondje predaju, ali i polaznicima te pokretačima prvih startupova u Lipiku/Foto: Compas

Srednja strukovna škola Posušje posjetila lipički Centar za umjetnu inteligenciju, oduševili se

Razgovaralo se o zajedničkoj prijavi Grada Lipika i Općine Posušje na EU projekt prekogranične suradnje kako bi se lakše povezale ustanove te dvije lokalne sredineLipički centar za umjetnu inteligenciju (AI centar) posjetili su gosti iz susjedne Bosne i Hercegovine; Mario Knezović i Ivica Vranješ, ravnatelj te profesor elektroničkih predmeta u Srednjoj strukovnoj školi u Posušju. Ondje su se susreli s ravnateljem Lipičke razvojne i turističke agencije LIRA Darianom Huskom i voditeljem Centra Dejanom Iličićem, piše Compas.

Susret s pokretačim startupova

Kako je istaknuo Dejan Iličić, gosti iz Posušja su došli pobliže se upoznati sa radom Centra. Tako im je predstavljena i prezentacija o samom projektu lipičkog Centra za umjetnu inteligenciju, a razgovarali su i s profesorima koji ondje predaju, ali i polaznicima te pokretačima prvih startupova u našem gradu. Upriličen je posjet i Poduzetničkom inkubatoru, kao i Startup inkubatoru umjetne inteligencije čija je izgradnja pri završetku i uskoro se otvara.

Mogućnost prekogranične suradnje

Razgovaralo se i o zajedničkoj prijavi Grada Lipika i Općine Posušje na EU projektu prekogranične suradnje kroz koji bi se povezali Tehnološki centar Posušje, tamošnja Srednja strukovna škola te Centar umjetne inteligencije Lipik.

Također je planiran uzvratni posjet Posušju kako bi se dogovorili konkretni potezi vezani za realizaciju prijave na projekt prekogranične suradnje, piše Compas.