Fotografija: Detalj iz horora Baghaead/ Foto: Screenshot
Detalj iz horora Baghaead/ Foto: Screenshot

ZA SVAKOGA PONEŠTO U daruvarskom kinu ovog tjedna avantura, krimić i sjajan horor

Ljubitelji adrenalina uživat će u avanturi "Izazov života" koja prati Michale Whitea, čovjeka kojem je cilj postati svjetski prvak u avanturističkom utrkivanju



Redovni kino program u daruvarskom Kinu 30.svibnja i ovog tjedna sadrži tri nova naslova:

Avanturistička drama "Izazov života" na rasporedu je u petak i subotu od 17 sati te u nedjelju u 18 sati. 

U četvrtak u 20 sati možete pogledati i kriminalističku dramu "Anatomija pada", a ona je na rasporedu i u subotu u 18 sati i 45 minuta te u nedjelju u 20 sati. 

Oni odvažniji uživat će u hororu "Baghead" koji će biti prikazan u petak u 20 te su subotu u 21.30. 

"Izazov života"

Ova adrenalinska avantura prati Michaela Whitea (Mark Wahlberg), čiji je jedini cilj postati svjetski prvak u avanturističkom utrkivanju.

Izuzetno zahtjevan sport odvija se u divljini, tijekom šest dana i noći, na nekim od najtežih terena na svijetu gdje timovi trče, voze bicikle, penju se i kajakare!

Michael je opsjednut pobjedom i suočen s financijskim izazovima i osobnim žrtvama okuplja snažan tim za posljednju priliku. Tijekom utrke, tim susreće lutalicu Arthura, psa koji postaje neizostavan član tima. Kada su im rekli da će biti diskvalificirani ako pokušaju povesti Arthura na kajaku, Michael i njegov tim biraju vjernost nad pobjedom, riskirajući eliminaciju.

Ova odluka potiče Michaela na razmišljanje o pravim vrijednostima života. Utrka postaje put preživljavanja kako bi Arthur stigli do sigurnosti, otkrivajući dublje, dušom ispunjavajuće istine za Michaela.

Režiju potpisuje Simon Cellan Jones, a u ulogama su Mark Wahlberg, Nathalie Emmanuel, Simu Liu, Michael Landes, Paul Guilfoyle, Rob Collins, Viktor Åkerblom, Zamantha Díaz, Luis del Valle, Roger Wasserman...

"Anatomija pada"

Anatomija pada nagrađena je Oscarom za najbolji originalni scenarij, a bila je nominirana i za najbolji film, režiju, montažu i Sandru Hüller u glavnoj ulozi.

Njemačka spisateljica Sandra (Sandra Hüller – Toni Erdmann, ZFF 2017.) živi povučenim životom s mužem Samuelom i sinom Danielom u francuskim Alpama. Kada Samuela jednoga dana pronađu mrtvoga u snijegu ispred kuće, Sandra postaje glavna osumnjičenica. Suđenje koje slijedi postupno će se pretvoriti u javnu autopsiju Sandrina i Samuelova propalog braka. Ovjenčan Zlatnom palmom na ovogodišnjem Cannesu, Anatomija pada mračna je i intrigantna sudska drama s elementima psihološkog trilera, koja je nakon Cannesa pomela i francuske kinoblagajne.

Režija je pod redatreljskom palicom Justine Triet, a u filmu igraju Sandra Hüller, Swann Arlaud, Milo Machado Graner, Jehnny Beth, Samuel Theis, Saadia Bentaïeb, Antoine Reinartz, Camille Rutherford i Sophie Fillières

"Baghead"

Nakon smrti svog oca, Iris saznaje da je naslijedila propali, stoljetni pub. Iris putuje u Berlin kako bi identificirala očevu smrt i sastala se sa odvjetnikom kako bi razgovarala o imovini. Nažalost, ne zna da će potpisom ugovora, postati neraskidivo povezana s bićem koje obitava u podrumu puba – Bagheadom – stvorenjem koje može mijenjati oblik i pretvarati se u mrtve. Dvije tisuće eura za dvije minute s bićem dovoljni su da očajni ublaže svoju tugu. Neil, koji je izgubio suprugu, prvi je klijent Iris. No uskoro otkriva da kršenje pravila od dvije minute može imati zastrašujuće posljedice. S prijateljicom Katie, Iris se mora boriti da zadrži kontrolu nad Bagheadom i pronađe način kako da ga uništi prije nego što on uništi njih.

Režija: Alberto Corredor, uloge: Freya Allan, Peter Mullan, Saffron Burrows, Ned Dennehy, Jeremy Irvine, Julika Jenkins, Svenja Jung, Ruby Barker

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!