Fotografija: Gledatelji svih uzrasta kućama su se razišli s osmjesima na licu, a to je upravo ono što je ansambl KPD-a „Sloga“ ovom predstavom i nastojao postići/Foto: Pakrački list
Gledatelji svih uzrasta kućama su se razišli s osmjesima na licu, a to je upravo ono što je ansambl KPD-a „Sloga“ ovom predstavom i nastojao postići/Foto: Pakrački list

KAZALIŠNA PREMIJERA „Eržika plemenita“ u izvedbi KPD-a Sloga Pakrac oduševila publiku

U KPD-u Sloga pokazali su kako znaju napraviti kvalitetnu predstavu koja je istovremeno zabavna i poletna, a izvrsna ekipa mladih lokalnih glumaca dala joj je potrebnu dozu energijeU Hrvatskom domu „Dr. Franjo Tuđman“ glumačka skupina KPD-a „Sloga Pakrac“ premijerno je izvela predstavu „Eržika plemenita“. Po scenariju za predstavu iz 2020. godine zbog restrikcija uvjetovanih pandemijom Covid-a snimljen je istoimeni film, da bi predstava svoju kazališnu premijeru na daskama koje život znače doživjela tek četiri godine kasnije, piše Pakrački list.

Scenarij prilagođen

Publika u dupkom ispunjenoj kino-dvorani Hrvatskog doma mogla je uživati u praizvedbi kazališnog komada koju je vrijedilo dočekati. Osvježena glumačka postava u odnosu na onu koju smo imali prilike vidjeti u istoimenom filmu objavljenom prije tri godine izvedbi je dala novi „štih“, a i scenarij je djelomično izmijenjen te prilagođen kazališnom formatu.

U KPD-u Sloga pokazali su kako znaju napraviti kvalitetnu predstavu koja je istovremeno zabavna i poletna, a izvrsna ekipa mladih lokalnih glumaca dala joj je potrebnu dozu energije. Na kraju su se mnogobrojni gledatelji svih uzrasta kućama razišli s osmjesima na licu, a to je upravo ono što je ansambl KPD-a „Sloga“ ovom predstavom i nastojao postići, piše Pakrački list.

Eržika Plemenita

Režija/scenarij: Dubravka Špančić, uloge: Stela Major (Zrinka), Dubravka Špančić (dr. Zolan), Leo Lapaš (Momir/Ištvan/Lajoš), Greta Špančić (Đeljana – Bica), Daron Lalić Duchač (Duje), Lara Zelenika (Eržika), tehnička podrška: Krešimir Mađaroši.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!