Fotografija: Događanje koje je u organizaciji Glazbene škole Brune Bjelinskog Daruvar, počinje u srijedu u 19 sati, a ulaz je za sve slobodan/Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Galerija
Događanje koje je u organizaciji Glazbene škole Brune Bjelinskog Daruvar, počinje u srijedu u 19 sati, a ulaz je za sve slobodan/Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar

Podržite omiljeni dječji festival Ususret proljeću u Daruvaru: "Izvest će se 10 novih pjesama"

"To je festival namijenjen da se djeci Daruvara omogući mogućnost izražavanja. Djeca su naša budućnost i imaju strašno veliki potencijal. Mi odrasli ponekad to znamo zanemariti", kaže Vanda CeglediDARUVAR – Ove srijede, 20. ožujka u u daruvarskoj Kino dvorani 30. svibnja održat će se festival dječjeg stvaralaštva. Dakako, riječ je o već dobro znanoj manifestaciji pod nazivom Ususret proljeću.

Događanje koje je u organizaciji Glazbene škole Brune Bjelinskog Daruvar, počinje u 19 sati, a ulaz je za sve slobodan.

Foto: Glazbena škola Brune Bjelinskog Daruvar
Foto: Glazbena škola Brune Bjelinskog Daruvar

Više informacija otkrila nam je ravnateljica Glazbene škole i dogradonačelnica Vanda Cegledi.

Uključena sva djeca grada

- To je festival koji je prije svega namijenjen da se djeci grada Daruvara omogući mogućnost literarnog, glazbenog, organizacijskog, uređivačkog izražaja. Djeca su naša budućnost i imaju staršno veliki potencijal. Mi odrasli ponekad to znamo zanemariti. Glavna ideja je da u ovom festivalu sudjeluju sve gradske ustanove. Od osnovnih škola koje pišu pjesme, odnosno literarne radove. Onda dolaze k nama u Glazbenu školu pa ih mi uglazbljujemo i radimo aranžmane. Srednje škole zadužene su za uređenje pozornice, a vrtići su naše cvijeće koje obogati sve naše aktivnosti. Ove godine su se uključile i daruvarske mažoretkinje, DaMe u najavu festivala, kao i Centar Rudolf Steiner. Oni će dijeliti programe na ulazu u dvoranu, pojašnjava Vanda Cegledi.

Nove autorske pjesme

U nastavku nam kaže da bi to trebao biti festival djece, buđenja, proljeća...

- Sve to ima posebnu priču, simboliku. Ove godine imamo 10 novih autorskih pjesama koje će se izvesti na koncertu. Veseli nas što je svake godine dvorana prepuna. To je dokaz da radimolijepu i pozitivnu priču, zaključila je Cegledi. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!