Fotografija: Najpoznatiji daruvarski bend izdao novi singl/ Foto: Cota G4
Galerija
Najpoznatiji daruvarski bend izdao novi singl/ Foto: Cota G4

VIDEO Cota G4 ima sjajan spot za novi singl: "Ova pjesma se stvarala deset godina"

Pjesma je s jedne strane ultra jednostavna, čak i najjednostavnija koju sam ikad napravio, a s druge strane nije ju bilo nimalo jednostavno snimiti, miksati i napraviti spot, kaže Marko Osmanović



Najpoznatiji daruvarski bend Cota G4 izbacio je novi singl "Noć ukradi za nas". Zanimljivo, ova nova pjesma daruvarskog benda rađala se gotovo 10 godina. 

- Filozofija pjesme nastala je na jednom od naših prvih jamminga koje smo održavali u mom dnevnom boravku, dok roditelji nisu bili doma. "Noć ukradi za nas" zapravo je naš prvi rif, a rezultat je jednog od rijetkih jamminga koje smo snimili. Nakon šest, sedam godina odlučio sam od toga napraviti pjesmu. Iako je tekst bio napisan, i bio je dobar, refren mi se nikako nije sviđao te je pjesma i nakon toga stajala i čekala bolja vremena, prisjetio se frontmen ovog rock benda i autor pjesme Marko Osmanović.

Ta "bolja" vremena došla su za vrijeme lock downa, kojeg je Osmanović provodio u Daruvaru.

Pjesma je filozofija benda

- Naprosto nisam imao što drugo raditi, osim pisati nove pjesme. Sjetio sam se ove stvari i odlučio napraviti refren. Vrlo brzo snimio sam demo i poslao ga ostalima. Malo smo ga doradili i nadogradili te konačno snimili studijsku verziju i spot, ističe Osmanović.

Marko Osmanović/Foto: Predrag Uskoković
Marko Osmanović/Foto: Predrag Uskoković

Kako kaže, pjesma opisuje tipični stil njihovih jamminga s početka karijere.

- Uvijek smo kretali sporo, a završavali jako brzo. Ta filozofija se točno vidi u ovoj pjesmi. Tempo je zapravo cijelo vrijeme isti, ali je na kraju puno veća dinamika i žestina. Ono što je još zanimljivo je to da pjesma ima samo dva akorda. S jedne strane je ultra jednostavna, čak i najjednostavnija koju sam ikad napravio, a s druge strane nije ju bilo nimalo jednostavno snimiti, miksati i napraviti spot, naglasio je frontmen ovog daruvarskog benda.

Svjetski poznat režiser

Za sport isprepleten slikama benda, druženja i paraglajdinga, zadužen je bio poznati režiser Avik Shanich. Njegove projekte teško je i nabrojati jer su rasuti po cijelom svijetu. Živio je i radio u različitim državama i kulturama – Armeniji, Turkmeniji, Rusiji, Europi i Americi te u Hollywoodu, a kadrovi za ovaj spot snimljeni su u Zagorju.

- Jako smo zadovoljni učinjenim. Odlični komentari stižu sa svih strana, a ono što je rijetkost je to da gotovo nitko nije čuo pjesmu prije. Nadalje, ovo je naš prvi spot u kojemu je cijeli bend još od 2018. godine, zato smo htjeli prikazati našu pravu energiju, napominje Marko Osmanović. 

"Noć ukradi za nas"/ Foto: Cota G4
"Noć ukradi za nas"/ Foto: Cota G4

Upravo on potpisuje glazbu za pjesmu, a u tekstu mu se pridružuje Anna Popova. Aranžman su, uz njega, napisali i Dino Likar, Dario Horvat te Mario Lepoglavec, a produkciju Alen Novosel i također Marko Osmanović. 

Stiže novi album

Iako je pjesma svijetlo dana ugledala danas, iz benda već stižu najave novih stvari.

- Radimo na novom albumu, a snimanje bi trebalo završiti u srpnju. Zatim slijedi miksanje i snimanje novog spota i to najvjerojatnije u Daruvaru. Vjerujem da bi spot i cijeli album trebali biti vani sredinom listopada, zaključio je frontmen Cote G4 te najavio novi susret s Daruvarčanima na Blues Rock festivalu, 20. kolovoza. 

Pogledajte kako izgleda i zvuči novi singl najpoznatijeg daruvarskog benda.