Fotografija: Osvojenim iznosom ovaj mladi Daruvarčanin i više je nego zadovoljan, a već ima plan kako će potrošiti novac/Foto: Screenshot You tube
Galerija
Osvojenim iznosom ovaj mladi Daruvarčanin i više je nego zadovoljan, a već ima plan kako će potrošiti novac/Foto: Screenshot You tube

Daruvarčanin Juraj Šargač: "Kako sam završio na Milijunašu i osvojio 64.000 kuna"

Tata mi je rekao: "Ne odustaj! To ti je najlakši način da zaradiš lovu". Baš sam se zabavio i prezadovoljan sam s osvojenim iznosom koji ću potrošiti na glazbenu opremu i feštu s prijateljima, kaže JuraDARUVAR – Bas gitarist glazbenog sastava Cota G4, Daruvarčanin Juraj Šargač, sinoć je u popularnom kvizu „Tko želi biti milijunaš“ osvojio 64 tisuće kuna i time pobrao brojne simpatije svojih sugrađana koji mu ne prestaju čestitati na odličnom nastupu i osvojenom novčanom iznosu.

Kako je uopće došlo do ideje da se prijavi na kviz, je li se dobro zabavio i naposljetku je li zadovoljan pokazanim znanjem i osvojenim novcem, upitali smo Juru u čijem glasu smo u startu osjetili pozitivne vibracije.

Dvije godine upornosti

-Otprilike dvije godine, otkako je krenula nova sezona Milijunaša, ja se redovito prijavljujem. Očito su liste čekanja ogromne jer sam već pomislio da neću nikada doći na red. Svejedno bih redovito, recimo jednom tjedno, ispunio prijavu. Ona ne zahtijeva puno vremena, treba odgovoriti na nekoliko pitanja, napisati nešto o sebi i to je to, kazao nam je Jure priznavši kako mu je najveća motivacija bio otac koji se i sam okušao u više kvizova.

Fotografija sa snimanja/Foto: Privatni album
Fotografija sa snimanja/Foto: Privatni album
Juraj se uz pomoć jockera lako penjao po stepenicama i odgovarao na pitanja/Foto: Screenshot You tube
Juraj se uz pomoć jockera lako penjao po stepenicama i odgovarao na pitanja/Foto: Screenshot You tube

-Tata je sudjelovao u Potjeri, u Najslabijoj karici i u Milijunašu. Prije 12, 13 godina tata je u onoj prijašnjoj sezoni Milijunaša osvojio 16 tisuća kuna, dok je u Potjeri osvojio 20-ak tisuća kuna. I uvijek mi je govorio: „Nemoj gubiti nadu, prijavljuj se, to ti je najlakši način da zaradiš novac“, priča nam Jura koji je snimanje Milijunaša trebao odraditi početkom travnja, no tada ga je spriječila korona. Već kad je pomislio da će ga prekrižiti zbog toga jer su morali odgoditi snimanje, poziv je ipak stigao i to za 29. travnja.

Na snimanju bilo zabavno

-Svi su bili jako ljubazni. Nisam bio odviše nervozan na snimanju, uostalom, imam iskustva iz Potjere u kojoj sam nastupio dva puta, no još nisam pobijedio. Ali, namjeravam!, optimističan je Jura koji nam je ispričao kako su na snimanju svi bili pravi profesionalci.

-Znaju kako ljudima smanjiti nervozu. Imali smo probu tako da smo sve detaljno razradili i bilo je baš zabavno. Trema me prala jedino kada je bio najbrži prst. Moram reći da sam bio nervozniji jučer prije prikazivanja emisije nego na samom snimanju, priznaje Jura kojeg smo upitali tko je dobio čast da mu bude pratnja.

Zaleđe dugogodišnji prijatelj Teo

-Sa mnom je bio moj dugogodišnji prijatelj Teo Slivar. Zajedno smo išli u vrtić, u osnovnu školu, srednju školi i na faks. Mislim da je zaslužio!, kaže Jura koji je zadovoljan osvojenim iznosom. Svjestan je, kaže, da je mogao još izgurati još koju stepenicu da su ga pitanja bolje „pogodila“, no unatoč tome baš je zadovoljan, tvrdi nam.

Jura i njegov dugogodišnji prijatelj Teo Slivar koji ga je pratio na snimanju/Foto: Privatni album
Jura i njegov dugogodišnji prijatelj Teo Slivar koji ga je pratio na snimanju/Foto: Privatni album
Pitanja nisu bila preteška, kaže Jura/Foto: Screenshot You tube
Pitanja nisu bila preteška, kaže Jura/Foto: Screenshot You tube

S Milijunašem je nakon sinoćnje emisije završio, no na Potjeru se, odaje nam, namjerava prijaviti već najesen, nakon ljetne pauze.

-To će mi biti treći put na Potjeri, a imam pravo ići osam puta. Ako treba, ići ću svih osam puta. Tata ima pravo, svaki čovjek ima neku opću kulturu, svoje sfere interesa i polje koje mu bolje leži i zašto to ne iskoristiti. A na kvizovima, naročito u Potjeru, zaista nisu zlobni, nema zamki i nitko od njih tamo nema interes da natjecatelji ispadnu glupi, kaže Jura, no priznaje da su Lovci toliko jaki da ih rijetko tko može prešišati.

Glazbena oprema i fešta 

Inače, Jure osim bas gitare svira i akustičnu gitaru, ima 24 godine, magistar inženjer je strojarstva i zaposlen je u jednoj daruvarskoj tvrtci.

Foto: Screenshot You tube
Foto: Screenshot You tube

Zanimalo nas je ima li već razrađen plan kako će i na što potrošiti osvojenu i „nemalu“ svotu novca.

-Svakako ću uložiti najprije u glazbenu opremu. Treba mi vlastita bas gitara i pojačalo, a moram i ostale gitare servisirati. Naravno, kad mi sjednu novci na račun kroz nekoliko tjedana, bit će i neka fešta za prijatelje. To je ono što je zasad sigurno, zaključio je Jura kojeg ćemo očito uskoro ponovno gledati na malim ekranima.

...
...