Fotografija: Koncert daruvarskih rokera, popularnog benda Cota G4/Foto: Predrag Uskoković
Galerija
Koncert daruvarskih rokera, popularnog benda Cota G4/Foto: Predrag Uskoković

Inicijator Marko Osmanović: "Festival će biti odličan za kvalitetu života u gradu i turizam"

"Osim glazbenih nastupa renomiranih bendova, za sve posjetitelje bit će organizirana i prodaja domaćih proizvoda i rukotvorina na štandovima te zabavni dio za najmlađe", kaže Ratko Vuković.
U mjesecu kolovozu čeka nas još jedna glazbena poslastica i to prvi daruvarski „Blues Rock festival“ kojeg 20. i 21. kolovoza na Trgu kralja Tomislava, točnije na istoj lokaciji kao i „Rockabilly festival“, organiziraju Grad Daruvar i Turistička zajednica Daruvar-Papuk u suradnji s glazbenikom i frontmenom benda Cota G4 Markom Osmanovićem, idejnim začetnikom festivala.

Naime, Marko Osmanović već je duže vremena razmišljao o organizaciji ovakve vrste festivala u Daruvaru, a ideja mu je sinula početkom lipnja kada su svirali ispred Dvorca grofa Jankovića u Daruvaru.

<p>U Daruvaru po prvi puta "Blues rock festival"/Foto: Blues rock festival Daruvar</p>

U Daruvaru po prvi puta "Blues rock festival"/Foto: Blues rock festival Daruvar

- Dan prije naše svirke sam osmislio koncepciju i predložio ideju Ratku Vukoviću. Njemu se to svidjelo, a ja nisam bio siguran da ćemo to uspjeti organizirati ove godine. Na kraju se organizatorima jako svidjela ideja i odlučili su to čim prije organizirati. Naravno, velika inspiracija je i „Rockabilly festival“ koji odlično prolazi već godinama. Smatram da je ovaj festival dobar za kvalitetu života u gradu, turizam, ugostiteljstvo i iznajmljivače - rekao nam je Marko Osmanović, inicijator festivala.

Renomirani bendovi

Naime, na „Blues Rock festivalu“ nastupit će renomirani bendovi iz Zagreba, Siska i Daruvara. Program će u oba dana započeti u 20 sati i trajati do ponoći, sukladno trenutnim epidemiološkim mjerama.

<p>Program "Blues rock festivala"/Foto: Blues rock festival Daruvar</p>

Program "Blues rock festivala"/Foto: Blues rock festival Daruvar

Također će u oba dana od 17 sati za promet biti zatvoren centar grada kako bi posjetitelji mogli neometano uživati u glazbenim nastupima, ali isto tako i u ponudi koja će biti na štandovima u gornjem dijelu trga.

<p>Ratko Vuković, pročelnik za gospodarstvo, graditeljstvo, prostorno uređenje i komunalne djelatnosti Grada Daruvara/Foto: Dijana Puhalo</p>

Ratko Vuković, pročelnik za gospodarstvo, graditeljstvo, prostorno uređenje i komunalne djelatnosti Grada Daruvara/Foto: Dijana Puhalo

- Na inicijativu Marka Osmanovića Grad Daruvar je prepoznao potencijal „Blues Rock festivala“ i prihvatio organizaciju istoga. Tijekom godine na području našega grada održava se veliki broj događanja, koja su iz godine u godinu sve kvalitetnija i sadržajnija te smatramo da ćemo ovakvim festivalom zasigurno obogatiti ljeto u Daruvaru, ali isto tako i privući nove posjetitelje u naš grad. Tijekom dva dana festivala, osim glazbenih nastupa renomiranih bendova, za sve posjetitelje bit će organizirana i prodaja domaćih proizvoda i rukotvorina na štandovima i naravno zabavni dio za naše najmlađe - kaže Ratko Vuković, pročelnik za gospodarstvo, graditeljstvo, prostorno uređenje i komunalne djelatnosti Grada Daruvara.

Nova ponuda

Turistička zajednica Daruvar-Papuk također je uključena u realizaciju „Blues Rock festivala“.

<p>Direktorica Turističke zajednice Daruvar-Papuk, Ivana Plažanin Vuković/Foto: Predrag Uskoković</p>

Direktorica Turističke zajednice Daruvar-Papuk, Ivana Plažanin Vuković/Foto: Predrag Uskoković

- Izuzetno nam je drago jer ćemo na taj način zajednički organizirati novi događaj na destinaciji koji će zasigurno upotpuniti ponudu događaja tijekom ljetnih mjeseci u našem Gradu - kazala je Ivana Plažanin Vuković, direktorica TZ Daruvar-Papuk.

Više o samom festivalu i o bendovima koji će nastupiti možete pogledati na Facebook stranici festivala „Blues rock festival Daruvar“.