Fotografija: Foto: Glazbena škola Brune Bjelinskog Daruvar (ilustracija)
Foto: Glazbena škola Brune Bjelinskog Daruvar (ilustracija)

Učenici daruvarske i pakračke glazbene škole pripremaju pravu glazbenu poslasticu

Šarolik repertoar - od klasika ozbiljne glazbe do narodnih i božićnih skladbi - pokazat će presjek rada učenika dviju škola



Učenici i nastavnici Glazbene škole Bruno Bjelinski iz Daruvara i Glazbene škole Pakrac počastit će Daruvarčane u utorak 5. prosinca u 19 sati koncertom svojih učenika i nastavnika. Koncert će se održati u Pučkom otvorenom učilištu odnosno u kinodvorani, a iz programa kojeg su isplanirali vidi se da su se svojski potrudili te će izvesti najbolje od naučenog tijekom svog glazbenog obrazovanja.

Od prvašića do starijih

Ljubitelji glazbe imat će tako priliku čuti različite skladbe, od klasika "ozbiljne" glazbe preko božićnih i tradicionalnih pjesama.

Na glasoviru će tako "U to vrijeme godišta" izvesti učenik drugog razreda osnovne glazbene škole Danijel Gegić, zbog OŠ "Kapljice" otpjevat će "Bijeli jelen", a prvašići Adrian Malogorski, Matija Štimac i Benjamin Hala uveselit će vas svojim znanjem harmonike, nešto stariji Filip Trnka, Tereza Bolanča, Flora Andrijević i Matija Pelikan te Ena Brnčić bit će na glasoviru i harmonici, a iskusit ćemo i dvorski ples iz prijelaza u 15. stoljeće u izvedbi prvašića Bartola Kotarca na harmonici.

Laura Blažević stiže sa izvedbom Bacha na glasoviru, David Jambrović s Beethovenovom "Za Elizu", dok će Eliam, Dalia i Noemi Rohlik na gitari, glasoviru i violončelu izvesti popularnu "Radujte se narodi".

Nadareni mladi glazbenici

Tu su još i "Brković" mladog harmonikaša Ivana Vondre, "Napuljska plesna pjesma" Čajkovskog u izvedbi Filipa Antolića  na glasoviru, "Ples šećerne vile" u izvedbi Sare Moslavac i Lucije Novalić na glasoviru, kao i "Oluja" koju nam donosi Vivien Holubek na glasoviru. Na harmonici će nas pjesmom "Pozdrav iz Francuske" pozdraviti ta Erben, Maja Balog i Ivan Vondra,  valcer ćemo zaplesati u f-molu uz Anu Marinović na glasoviru, a preludij na glasoviru bit će u izvedbi Marine Batinić. Spektakl nadarenih mladih glazbenika završit će glasovirnom izvedbom "Tihe noći" koju će odsvirati Ema Hojka.

Dođite ih podržati

Ovaj bogat program ne bi bio moguć bez truda i zalaganja njihovih nastavnika. Tako su za koncert zaslužni njihovi profesori i mentori Iva Bajsić, Karlo Baričević, Spomenka Bogeljić, Marina Bosanac, Marija Kubalek, Tomislav Milić, Anamarija Nerad, Andrea Pavić, Josip Pečić i Andrea Vončina.

Uz sve navedeno toplo preporučamo da ne propustite doći i podržati budućnost glazbe našeg kraja.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!