Fotografija: 
Film će biti prikazan u BOHO parku u četvrtak, 17. kolovoza u 21 sat/Foto: Ivana Nobilo/CROPIX (Ilustracija)
Galerija
Film će biti prikazan u BOHO parku u četvrtak, 17. kolovoza u 21 sat/Foto: Ivana Nobilo/CROPIX (Ilustracija)

U Boho parku večeras dokumentarac o ekologiji: "Sve o prijetnjama s kojima se nose aktivisti"

Deponiji u Bosni i Hercegovini, uništenje gradskog parka u Crnoj Gori, izlov i krivolov u Albaniji, izgradnja hidrocentrala u Makedoniji te uzurpacija vodosustava u Srbiji neki su od problema prikazani u filmu



BJELOVAR – Iz Narodne knjižnice „Petar Preradović“ Bjelovar pozivaju sve svoj sugrađane na projekciju dokumentarnog filma iz područja ekologije pod nazivom „Ostani sigurno, progovori javno“. Spomenuto događanje održat će se u BOHO parku večeras, 17. kolovoza u 21 sat.

Kako kažu, riječ je o filmu koji se prikazuje u sklopu Bjelovarskog kulturnog ljeta i nacionalnog programa Zelene knjižnice i UNESCO-ove inicijative za zaštitu okoliša. 

Pritisci prijetnje i klevete

- U filmskoj projekciji pratimo ekološke aktiviste iz zemalja našeg okruženja, točnije njih pet, koji su posljednja linija obrane za očuvanje okoliša i širenje ekološke svijesti građana. Deponiji u Bosni i Hercegovini, uništenje gradskog parka u Crnoj Gori, izlov i krivolov u Albaniji, izgradnja hidrocentrala u Makedoniji te uzurpacija vodosustava u Srbiji – samo su neki od problema s kojima se susreću. Suočeni s pritiscima, prijetnjama i klevetama od privatnih i političkih struktura moći, ekološki aktivisti braneći javno okoliš, često se izlažu ozbiljnim rizicima, otkrivaju iz Knjižnice.

Foto: Narodna knjižnica
Foto: Narodna knjižnica "Petar Preradović" Bjelovar

Dodajmo, bjelovarska knjižnica u sustavu je Zelenih knjižnica čiji je cilj educirati javnost i širiti svijest o održivom društvu i nužnosti zaštite okoliša. Film izabrao i program moderira Slaven Pejić. U slučaju lošeg vremena projekcija se otkazuje.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!