Fotografija: Foto: Narodna knjižnica i čitaonica Petar Preradović Bjelovar
Galerija
Foto: Narodna knjižnica i čitaonica Petar Preradović Bjelovar

Promotivni film o Narodnoj knjižnici "Petar Preradović" sutra u bjelovarskom Boho parku

Autor filma poznati je bjelovarski redatelj dokumentarnih filmova Tibor Javurek koji će pružiti svoje viđenje knjižnice iz neknjižničarske perspektive



U sklopu programa Bjelovarsko kulturno ljeto u srijedu, 12. srpnja, u 20.40 sati u Boho parku bit će prikazana prva projekcija filma o Narodnoj knjižnici "Petar Preradović" Bjelovar.

Autor promotivnog filma "Narodna knjižnica Petar Preradović" poznati je bjelovarski redatelj dokumentarnih filmova Tibor Javurek koji će pružiti svoje viđenje knjižnice iz neknjižničarske perspektive.

Promotivni plakat/Foto: Narodna knjižnica Petar Preradović Bjelovar
Promotivni plakat/Foto: Narodna knjižnica Petar Preradović Bjelovar

- Knjižnica se često percipira u javnosti kao mjesto u kojem se posuđuju knjige i ponekad održavaju događanja, najčešće povezana s knjigom i čitanjem. Što svakako stoji, ali puno je tu još aktivnosti i radnji koje se dešavaju u knjižnici, neka iza zatvorenih vrata pa time i nevidljiva širem krugu korisnika. Film prikazuje Knjižnicu u svim segmentima. Prošetat ćemo kroz vrijeme, od nastanka čitaonice Cassino-Verein Belovar kao preteće, do narodne knjižnice u današnje doba gdje ćemo se malo zadržati i prikazati rad knjižničara po odjelima i službama, kako izgleda put knjige, od nabave i smještaja na polici do posudbe korisniku - poručuju iz bjelovarske knjižnice i napominju kako će se osim pogleda iz perspektive knjižničara i drugih djelatnika, čuti i priče korisnika zbog kojih, na koncu, knjižnica i postoji.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!