Fotografija: Prva prikazana projekcija izazvala je velik interes Bjelovarčana/Foto: KMC Bjelovar
Galerija
Prva prikazana projekcija izazvala je velik interes Bjelovarčana/Foto: KMC Bjelovar

Ravnatelj KMC-a, Denis Hladiš: "Gospodu je pogledalo 150 Bjelovarčana, zadovoljni smo"!

Ono što bi još moglo razveseliti sve filmoljuce jest i mogućnost da od jeseni bjelovarski Kulturni i multimedijski centar dobije kafić. Naime, trenutno je raspisan javni poziv za prikupljanje ponuda za najam prostora.




BJELOVAR - Kulturni i multimedijski centar Bjelovar treću godinu za redom donosi besplatni filmski program u „KMC Ljetnom kinu“ u sklopu Bjelovarskog kulturnog ljeta. U Boho parku od 25. do 30. srpnja Bjelovarčanima nude šest žanrovski različitih filmova za sve uzraste, tri animirana i tri igrana filma. Program  „KMC Ljetnog kina“ koncipiran je kao presjek godišnjeg kino programa s blockbuster i europskim naslovima, od akcije, komedije, kriminalističkih do animiranih filmova.

Interes građana

-Program smo otkrili s akcijskim krimićem Guya Ritchia „Gospoda“ s  Oscarovcem Matthew McConaughey, koji je zajamčio dobru zabavu. Film je došlo pogledati oko 150 posjetitelja. Zabavit ćete se i gledajući francusku akcijsku komedija s Danyjem Boonom, „Špijun lavljeg srca“. Film prati  psihologa koji je fasciniran svojim pacijentom, koji tvrdi da je visoko obučeni međunarodni špijun, kodnog naziva Lav. Više od rečenice: „Oskarovci spremni za zezanciju“ nije potrebno za opis filma „Hollywoodska prevara“ u kojemu će vas nasmijati  Robert De Niro, Morgan Freeman, Tommy Lee Jones. Naravno posebna tri filma odabrali smo za najmlađu publiku. Animirani i  sinkronizirani „Playmobile film“, „Veliko putovanje“ i „Polarna avantura“, kao filmsko ljetno osvježenje, idealni su za obiteljski izlazak u Boho park, otkrio nam je neke detalje iz bogatog repertoara Denis Hladiš, ravnatelj KMC-a. Inače, ova je ljetna praksa i prijašnjih godina polučila velik uspjeh i interes građana.

Rekordna 2019.

Hladiš se prisjetio 2019. godine kada je filmove koji su prikazivani u sklopu Ljetnog kina došlo pogledati i više od 200 Bjelovarčana po filmu. Naredna, 2020. godina bila je nešto skromnija zbog epidemije, no zato je početak ovogodišnjeg Ljetnog kina i više nego obećavajuć.

<p>Raspored filmova koji će biti prikazani/Foto: KMC Bjelovar</p>

Raspored filmova koji će biti prikazani/Foto: KMC Bjelovar

Valja napomenuti kako KMC program radi i ove godine u suradnji s Gradom Bjelovarom i uz potporu HAVC-a.

Više o filmovima pratite na facebooku Kulturni i multimedijski centar Bjelovar.

Kino caffe

Ono što bi još moglo razveseliti sve filmoljuce jest i mogućnost da od jeseni bjelovarski Kulturni i multimedijski centar dobije kafić. Naime, trenutno je raspisan javni poziv za prikupljanje ponuda za najam prostora.

-Poziv traje do 23. kolovoza pa ćemo vidjeti hoće li biti zainteresiranih za otvaranje kino caffea – zaključio je još jednu lijepu novost Hladiš.