Fotografija: Posjetitelji su oduševljeni projekcijama u Boho parku/ Foto: DOKUart
Galerija
Posjetitelji su oduševljeni projekcijama u Boho parku/ Foto: DOKUart

U bjelovarski Boho park vraćaju se besplatne filmske projekcije

Od srijede, svaki dan s početkom u 21 sat održat će projekcije dokumetarnih, igranih ili animiranih filmova u prekrasnom ambijentu gradskog parka



Nakon nekoliko kišnih dana, ljeto opet nam se vratilo, a time i besplatne projekcije na filmskom platnu bjelovarskog Boho parka.

Naime, sutra u 21 sat na rasporedu je film „Kad rajčice susretnu Wagnera“, grčki dokumentarac koji se u sklopu DOKUarta u parku trebao prikazivati prošlog vikenda, a li je zbog već spomenute kiše ta projekcija otkazana.

16. DOKUart

Nadalje, ljetni dio međunarodnog festivala dokumentarnog filma nastavit će se tijekom predstojećeg vikenda, kada su na repertoaru filmovi prikazani na Festivalu dokumentarnog rock filma u Vinkovcima te Festivalu mediteranskog filma u Splitu.

Program DOKUarta nastavlja se filmom Kad rajčice susretnu Wagnera/ Foto: DOKUart
Program DOKUarta nastavlja se filmom Kad rajčice susretnu Wagnera/ Foto: DOKUart

Bjelovarska publika tako će u petak moći uživati u filmovima „Suženi snovi-Repetitor u CE ZEU“ i „Bure Bareta“. Subota je rezervirana za filmove „Selfie“ i „Porvenir“, dok se u nedjelju 16. DOKUart seli na Izletište Vrata Bilogore, a pod zvijezdama će biti prikazan film „Dream time babe“. Program svakog dana počinje u 21 sat.

Disobedience

Između festivalskog programa, točnije u četvrtak, u sklopu Bjelovarskog kulturnog ljeta, Gradska knjižnica Petar Preradović organizira projekciju dokumentarnog  filma Disobedience, autora Slavena Pejića. 

U četvrtak je na rasporedu film Disobedience/ Foto: Narodna knjižnica Petar Preradović
U četvrtak je na rasporedu film Disobedience/ Foto: Narodna knjižnica Petar Preradović

Dokumentarac govori o spašavanju svijeta, a u priči su suprotstavljene strane globalne korporacije i aktivisti za zaštitu okoliša. Projekcija počinje također u 21 sat.

Ljetno kino

Posljednji dan DOKUarta, ujedno je i prvi dan Ljetnog kina, kojeg organizira Kulturni i multimedijski centar Bjelovar. Šest dana za redom u parku će tako biti prikazana tri igrana i isto toliko animiranih filmova, a program će u nedjelju u 21 sat otvoriti kriminalistička komedija Gospoda.

Raspored Ljetnog kina/ Foto: KMC Bjelovar
Raspored Ljetnog kina/ Foto: KMC Bjelovar

Dođite u bjelovarski Boho park i uživajte u odličnim filmovima, jer su organizatori uistinu pripremili bogat program za sve generacije. Vidimo se.