Fotografija: U Bjelovaru su ovog vikenda na rasporedu čak dvije izvedbe ove predstave/ Foto: GK "Joza Ivakić" Vinkovci
Galerija
U Bjelovaru su ovog vikenda na rasporedu čak dvije izvedbe ove predstave/ Foto: GK "Joza Ivakić" Vinkovci

Predstava "Tena-kronika raspada jedne ljepote" ovog vikenda gostuje u Bjelovaru

Bjelovarsku premijeru predstava će doživjeti 26. veljače, a repriza je idući dan. Obje se izvedbe odvijaju u Domu kulture, s početkom u 20 sati, poručili su iz CUK-a



Ljubitelji kazališta ovog vikenda ponovno će u Bjelovaru doći na svoje. Naime, u organizaciji Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar, Domu kulture održat će se čak dvije izvedbe predstave "Tena - kronika raspada jedne ljepote".

Riječ je o klasiku hrvatske književnosti, ovog puta u kazališnom ruhu, čiju režiju potpisuje Dražen Ferenčina.

Bjelovarska premijera

- Bjelovarsku premijeru predstava će doživjeti ove subote (26. veljače), a repriza je idući dan. Obje se izvedbe odvijaju u Domu kulture, s početkom u 20 sati, poručili su iz CUK-a.

Dodaju i to da cijena ulaznica iznosi 50 kuna za balkon te 60 za parter.

- Svoja mjesta rezervirajte pozivom na broj 043 / 241 298, slanjem maila na info@cuk.hr ili dolaskom u Centar za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar (Petra Preradovića 2/3), kažu iz CUK-a.

Koprodukcija 

Podsjetimo, ovu sjajnu pripovijetku napisao je jedan od jedan od najvažnijih slavonskih pripovjedača Josip Kozarac, koji se kritički obrušava na ono u čemu prepoznaje destruiranje tradicionalnih vrijednosti, no istodobno je svjestan kako se vremena nužno mijenjaju, te bezglasni ženski likovi iznikli iz koncepta patrijarhata trebaju ustupiti mjesto ženama koje odlučuju i djeluju.

Predstava Tena/ Foto: GK "Joza Ivakić" Vinkovci
Predstava Tena/ Foto: GK "Joza Ivakić" Vinkovci

Predstava je proizvedena kao koprodukcija Gradskog kazališta "Joza Ivakić" iz Vinkovaca sa zagrebačkom Gavellom, Ludens teatrom iz Koprivnice, Gradskim kazalištem iz Požege i Centrom za kulturu iz Bjelovara. 

Glavne uloge tumače Matea Marušić, Filip Šovagović, Ivan Grčić, Davor Svedružić, Vedran Dakić i brojni drugi. 

U nastavku pogledajte trailer ove sjajne predstave: