Fotografija: Zajednička fotografija malaca i Las Calaveras/Foto: Facebook MASKA
Galerija
Zajednička fotografija malaca i Las Calaveras/Foto: Facebook MASKA

Ministarstvo kulture ove godine dalo najviše novca BOK festu, a i Daruvar je dobro prošao...

Čak 50 tisuća kuna, dobit će Centar za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar za organizaciju ovogodišnjeg BOK-aMinistarstvo kulture i medija objavilo je popis kulturnih manifestacija i programa koje će financijski potpomoći. Među njima su svoje mjesto našli i festivali te događaji s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

BOK-u čak 50 tisuća kuna

Najviše sredstava pojedinačno je dobila najveća manifestacija Bjelovarski odjeci kazališta, odnosno Centar za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar, jednog od organizatora BOK-a. U tu svrhu ministarstvo je osiguralo 50 tisuća kuna.

Jasna Đuričić i Miki Manojlović na prošlogodišnjem BOK festu/ Foto: Marina Mrkoci-Bok Fest
Jasna Đuričić i Miki Manojlović na prošlogodišnjem BOK festu/ Foto: Marina Mrkoci-Bok Fest

Nadalje, Hrvatska čitaonica Hercegovac dobit će 15 tisuća kuna za 27. Dane hrvatskog pučkog teatra, a Bjelovarsko kazalište 10 tisuća kuna za 11. Komedija fest. Također 10 tisuća kuna odobreno je i Pučkom otvorenom učilištu Daruvar za Mali sajam kazališta – MASKA 2022.

Profesionalne i amaterske djelatnosti

Što se profesionalnih kazališnih djelatnosti tiče, Centar za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman iz Grubišnog Polja dobit će 15 tisuća kuna za organizaciju kazališnih gostovanja u sklopu „Kazališta u Grubišnom Polju“, dok je Pučkom otvorenom učilištu Daruvar za kazališna gostovanja odobreno 10 tisuća kuna.

Las Calaveras na Malom sajmu kazališta (MASKA) prošle godine u Daruvaru/Foto: Facebook MASKA
Las Calaveras na Malom sajmu kazališta (MASKA) prošle godine u Daruvaru/Foto: Facebook MASKA

U kazališnom i plesnom amaterizmu Bjelovarskom kazalištu odobreno je 15 tisuća kuna za redovni program dramsko lutkarskog studija za djecu i mlade, a Centru za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman iz Grubišnog Polja dvaput po pet tisuća kuna i to za četiri plesne radionice za djecu različitih uzrasta te za predstave i dvije radionice dramske skupine.

Pučko otvoreno učilište Daruvar dobilo je još pet tisuća kuna za DARKFEST 2022. – Festival zabavne glazbe mladih.