Fotografija: Cijena ulaznice ja 10 kuna/ Foto: POU Daruvar
Galerija
Cijena ulaznice ja 10 kuna/ Foto: POU Daruvar

Na platno daruvarskog kina ovog tjedna stiže češka retro komedija "Topla gnijezda"

Film se prikazuje povodom manifestacije "Mjesec češkog materinskog jezika", koju organizira Bjelovarsko-bilogorska županija. Cijena ulaznice je 10 kuna, a film ima hrvatske titlove



Na repertoaru daruvarskog kina ovog tjedna nalaze se tri filma. Riječ je o animiranoj obiteljskoj fantaziji "Banda čupavih repova", kriminalističkoj drami "Smrt na Nilu" i u češkoj retro komičnoj drami "Topla gnijezda".

"Banda čupavih repova"

Zabavna priča o slučajnoj junakinji Megi Kopačević, vombatici koja je postala prava Wonder Woman! Na periferiji Skrivenog grada živi Megi Kopačević, razdražljiva vombatica koja živi usamljeno u nadi da će jednog dana pronaći svog životnog partnera.

"Banda čupavih repova"/ Foto: POU Daruvar
"Banda čupavih repova"/ Foto: POU Daruvar

U jednom od svojih noćnih izlazaka, ona nesvjesno zaustavlja svađu između dvije zavađene bande, i to jednim udarcem svoje snažne stražnjice. Ubrzo se Megi nađe u središtu pozornosti kao najnovija superheroina grada. Preuzima vodstvo bande, poznatije kao Bande čupavih repova, prijateljske, ali žestoke u borbi protiv kriminala. Međutim, nisu svi stanovnici Skrivenog grada sretni kad ih vide…

Ovaj film možete pogledati u četvrtak, petak i subotu od 18 sati.

"Smrt na Nilu"

Kenneth Branagh se vraća kao redatelj i detektiv Hercule Poirot u adaptaciji istoimenog whodunit klasika Agathe Christie, koji zaslužuje reputaciju jednog od njenih najboljih romana. Kartu za ubojito putovanje Nilom je ugrabila i velika filmska zvijezda Gal Gadot, poznata po glavnoj ulozi u globalno uspješnoj franšizi Wonder Woman.

"Smrt na Nilu"/ Foto: POU Daruvar
"Smrt na Nilu"/ Foto: POU Daruvar

"Smrt na Nilu" pogledajte u četvrtak, petak i subotu od 20 sati te u nedjelju od 20.15 sati.

"Topla gnijezda"

Povodom manifestacije "Mjesec češkog materinskog jezika", koju organizira Bjelovarsko-bilogorska županija prikazuje se film "Topla gnijezda". Cijena ulaznice je 10 kuna, a film ima i hrvatske titlove.

Obiteljski rituali, ljubavi i neugodnosti koje su se dogodile kasnih 1960-ih u jednoj četvrti Praga. Jedna od najuspješnijih čeških filmskih komedija renomiranih filmaša – redatelja J. Hřebejka i scenarista P. Jarchovskog s nizom sjajnih glumaca.

Suptilna poetika i humoristična pretjerivanja karakteristični su za priču života triju generacija muškaraca i žena u posebnom razdoblju češke povijesti – 1968. godine. U jednoj dvokatnoj vili žive dvije obitelji – Šebek i Kraus. Otac Šebek (M. Donutil), jednostavan, ali dobroćudan profesionalac, pristaša je vladajućeg režima i jednako žustro brani vlastitu nepogrešivost u ulozi glave obitelji. Elegantni otac Kraus (J. Kodet), bivši otporaš s gorkim ratnim iskustvom, naprotiv, čvrsta je oporba. I on je uvjeren da je u svim okolnostima u pravu – pa nije ni čudo što se njih dvojica ne vole. Njihova djeca – srednjoškolac Michal (M. Beran) i njegova kolegica iz razreda Jindřiška (K. Nováková) – prilično se dobro slažu.

"Topla gnijezda"/ Foto: POU Daruvar
"Topla gnijezda"/ Foto: POU Daruvar

Iako bi Michal volio da ga susjed malo više primijeti. Ali ona ima oči za drugoga. Stoga mu ne preostaje ništa drugo nego tužno gledati kako mu prve ljubavne poene krade njegov kolega Elien (O. Brousek). Obiteljski posjeti Šebkyju i Krausu se zasad izmjenjuju, a u svim se obredima slavi Božić, vjenčanja i neočekivani, bolni sprovod. Neke moderne pogodnosti u obliku plastičnih žlica, neslomljivih čaša i čudnih igrica za hrabre pionire također će upasti u naseljena kućanstva. U međuvremenu, mladi gledaju u privlačnosti svijeta kapitalizma i pokušavaju živjeti vlastitim životom, neovisno o roditeljskim autoritetima i “velikoj” povijesti. U privatnosti obiteljskih jazbina s vremena na vrijeme odvijaju se male drame mišljenja i odnosa, koje se vjerojatno zauvijek utisnu u sjećanje svojih sudionika…

Film se prikazuje u sklopu manifestacije "Mjesec češkog materinskog jezika"/ Foto: POU Daruvar
Film se prikazuje u sklopu manifestacije "Mjesec češkog materinskog jezika"/ Foto: POU Daruvar

Mlada, bogata i lijepa Linnet Ridgeway ima gotovo sve. Ono što nema, uzme. Na primjer, zaručnika svoje najbolje prijateljice Jackie. Kad se Linnet i njezin novi dragi otpute na medeni mjesec krstareći Nilom, ništa ne može sačuvati Jackie od njezinih demona. I nitko – čak ni čuveni detektiv Hercule Poirot – ne može spriječiti zločin iz strasti.

Projekcija filma zakazana je za nedjelju u 18 sati.