Fotografija: Ovog tjedna daruvarsko kino donosi čak četiri filma/ Foto: POU Daruvar
Galerija
Ovog tjedna daruvarsko kino donosi čak četiri filma/ Foto: POU Daruvar

Evo koja četiri filma od danas možete pogledati u daruvarskom kinu

Riječ je domaćoj drami "Zbornica", animiranoj avanturi "Pčelica Maja 3: Zlatno jaje", akcijskom trileru "355" i krimi drami, mjuziklu "Priča sa zapadne strane"Na repertoaru daruvarskog kina ovog tjedna tjedna nalaze se čak četiri filma. Riječ je domaćoj drami "Zbornica", animiranoj avanturi "Pčelica Maja 3: Zlatno jaje", akcijskom trileru "355" i krimi drami, mjuziklu "Priča sa zapadne strane". 

"Zbornica"

Film je dobitnik posebnog priznanja glavnog žirija Međunarodnog filmskog festivala u Karlovim Varima, te posebnog priznanja Ekumenskog žirija.

"Zbornica"/ Foto: POU Daruvar
"Zbornica"/ Foto: POU Daruvar

Suočena s restrikcijama školskog sistema te okružena obeshrabrenim učiteljima, nova i entuzijastična osnovnoškolska pedagogica Anamarija ulazi u vlastitu borbu s problematičnim profesorom povijesti, nesvjesna da upravo tim putem polako postaje sve sličnija kolegama u zbornici.

"Zbornicu" možete pogledati u srijedu od 18 sati.

"Pčelica Maja 3: Zlatno jaje"

Majine se pustolovine i ovog puta odvijaju u prirodi i pozitivne su priče pune nade, prijateljstva i tolerancije. Baš ono što nam svima treba. Mala Maja živahna je i znatiželjna pčelica, koja baš i ne voli pravila a nova avantura klasični je film ceste u kojem Maja i njezin najbolji prijatelj Pavo napuštaju Livadu makova.

"Pčelica Maja 3: Zlatno jaje"/ Foto: POU Daruvar
"Pčelica Maja 3: Zlatno jaje"/ Foto: POU Daruvar

Kraljica je naime strogo zabranila odlazak u još jednu avanturu, ali ne poslušavši je, Maja kreće na važan zadatak: isporuku zlatnog jajeta, budući da ona naravno ne može odoljeti pomoći još jednoj bubi u nevolji! Ali kad se “jaje” izlegne, Maja i Pavo se suoče licem u lice s dosad najvećom odgovornošću – prekrasnom, ljupkom malom princezom.

Novi nastavak poznate pčelice pogledajte u četvrtak i nedjelju od 18 sati te u petak i subotu u 17 sati.

"355"

Simon Kinberg, redatelj hita Dark Phoenix i producent filmova Deadpool, Marsovac i serijala X-Men okupio je zastrašujuće dobru žensku ekipu u ovom akcijom nabijenom špijunskom trileru jedinstvenog naziva – 355.

"355"/ Foto: POU Daruvar
"355"/ Foto: POU Daruvar

Kada strogo čuvano oružje padne u ruke plaćenika, CIA agentica Mason Brown (za Oscara nominirana Jessica Chastain) morat će udružiti snage s njemačkom agenticom Marie (Diane Kruger), saveznicom iz agencije MI6 i vrhunskom računalnom stručnjakinjom Khadijah (dobitnica Oscara® Lupita Nyong’o) i vještom psihologinjom Gracielom (dobitnica Oscara Penélope Cruz) u smrtonosnoj, vratolomnoj misiji. Akcija kreće diljem svijeta, od pariških bistroa do šarenih tržnica Maroka, te raskošnih aukcijskih kuća u Šangaju, a kvartet žena će udružiti snage kako bi zaštitile svijet — ili ga uništile.

Ovaj film možete pogledati u četvrtak od 20 sati te u petak i subotu od 18.45 sati.

"Priča sa zapadne strane"

Najpoznatiji mjuzikl svih vremena ponovno oživljava pod redateljskom palicom jednog od najpoznatijih, najnagrađivanijih i najcjenjenijih filmaša, trostrukog oskarovca Stevena Spielberga.

"Priča sa zapadne strane"/ Foto: POU Daruvar
"Priča sa zapadne strane"/ Foto: POU Daruvar

Adaptacija kultnog mjuzikla je zapravo adaptirana moderna Shakespeareova tragedija Romeo i Julija na ulicama New Yorka, a donosi priču o ljubavi i rivalstvu dvije tinejdžerske bande različitog etničkog podrijetla.

Film pogledajte u petak i subotu od 21 sat te u nedjelju u 20 sati.