Fotografija: Nagrađeni učenici Glazbene škole Brune Bjelinskog/Foto: Glazbena škola Brune Bjelinskog
Galerija
Nagrađeni učenici Glazbene škole Brune Bjelinskog/Foto: Glazbena škola Brune Bjelinskog

Mladi daruvarski glazbenici ostvarili sjajne rezultate na regionalnom natjecanju

Naši učenici koji izbore nastupe na natjecanjima, uglavnom osvajaju i nagrade, a često su to kasnije iznimno uspješni studenti na muzičkim akademijama, kaže Vanda Cegledi



Učenici Glazbene škole Brune Bjelinskog Daruvar ostvarili su odlične rezultate na Regionalnom natjecanju komornih sastava, koje se proteklog vikenda održalo u Virovitici. 

Naime, sestre blizanke Lea (glasovir) i Lana (violina) Rad, učenice trećeg razreda srednje škole osvojile su odlično drugo mjesto u konkurenciji srednjoškolaca. Njihove kolege Filip Radić (orgulje) i Sebastijan Ružička (truba), učenici drugog razreda srednje škole, u istoj su konkurenciji također zauzeli drugo mjesto. 

Jedinstveni duo

- Mislim da se duo, kojeg čine orgulje i truba, ujedno i prvi put u toj kombinaciji pojavio na jednom ovakvom natjecanju. Čak smo stvorili i male probleme, jer u Virovitici formalno orgulja niti nema, pa su organizatori bili primorani iznajmiti ovaj instrument za potrebe natjecanja, u šali je kazala Vanda Cegledi, ravnateljica daruvarske Glazbene škole Brune Bjelinskog. 

Sebastijan Ružička, Spomenka Bogeljić i Filip Radić/ Foto: Glazbena škola Brune Bjelinskog
Sebastijan Ružička, Spomenka Bogeljić i Filip Radić/ Foto: Glazbena škola Brune Bjelinskog

Dodala je i to da su postignuti rezultati više nego izvrsni te još jednom čestita svojima učenicima. Recimo i to da su Lea, Lana filip i Sebastijan ujedno bili i jedini predstavnici daruvarske škole na ovom natjecanju, što ovaj uspjeh čini još i većim. Nažalost, samo pobjednici Regionalnog natjecanja imaju pravo nastupati na državnoj završnici, tako da je daruvarskim glazbenicima državna smotra ovog puta izmaknula "za dlaku".

Tradicionalno dobri natjecatelji

- Moram reći da je na 59. hrvatskom natjecanju učenika i studenta glazbe i plesa nastupio zaista veliki broj natjecatelja. Također, naša škola već ima tradiciju da učenici koji izbore nastupe na natjecanjima, uglavnom i osvajaju nagrade, a često su to kasnije i iznimno uspješni studenti na muzičkim akademijama, što nas dodatno čini ponosnima, zaključila je Cegledi. 

Sestre blizanke Lea i Lana Rad/ Foto: Glazbena škola Brune Bjelinskog
Sestre blizanke Lea i Lana Rad/ Foto: Glazbena škola Brune Bjelinskog

Pohvale su svakako zaslužile i mentorice mladih daruvarskih glazbenih nada Valentina Mravlinčić i Spomenka Bogeljić. Čestitao svima na odličnom uspjehu.