Fotografija: Glazbena škola Frana Lhotke u Sisku u potresu je pretrpjela brojna oštećenja/Foto: Marko Todorov/CROPIX
Galerija
Glazbena škola Frana Lhotke u Sisku u potresu je pretrpjela brojna oštećenja/Foto: Marko Todorov/CROPIX

Glazbena škola Bruno Bjelinski organizira koncert za pomoć kolegama u Sisku

Koncert će se održati u utorak 16. veljače u predvorju Gradske uprave u Daruvaru, a publika će putem razglasa moći na trgu slušati glazbu i uživatiNa daruvarskom Trgu kralja Tomislava u utorak, 16. veljače, u 18 sati održat će se humanitarni koncert "Glazbom za glazbu" za pomoć Glazbenoj školi Frana Lhotke u Sisku koja je teško stradala u potresu krajem prošle godine.

Koncert se organizira u sklopu kampanje kojoj je cilj prikupljanje sredstava za Glazbenu školu u Sisku kako bi im se što prije omogućili normalni radni uvjeti. 

Humanitarna akcija za mlade glazbenike iz Siska
Humanitarna akcija za mlade glazbenike iz Siska

- Grad Sisak i Glazbena škola Frana Lhotke u Sisku pokrenuli su kampanju, a Glazbena škola Brune Bjelinskog rado se priključuje kampanji iz solidarnosti prema Glazbenoj školi u Sisku jer su tamo brojni učenici polazili glazbenu školu, učili se svirati te stjecali glazbenu izobrazbu - rekla nam je zamjenica gradonačelnika Daruvara Vanda Cegledi koja je ujedno i ravnateljica Glazbene škole Brune Bjelinskog.

Učenici učenicima

Ideju da se Glazbena škola Brune Bjelinskog uključi u ovu humanitarnu akciju, samostalno je potaknulo nastavničko vijeće koje je razradilo način kako pomoći učenicima i nastavnicima pogođenim potresom uz pomoć dodatnih sredstava koja će pružiti učenici učenicima, a nastavnici nastavnicima s porukom da u ovako teškim trenucima budemo tu jedni uz druge.

Polaznici glazbene škole Bruno Bjelinski iz Daruvara/Foto:Predrag Uskoković
Polaznici glazbene škole Bruno Bjelinski iz Daruvara/Foto:Predrag Uskoković

- Želja nam je da se podigne emocionalna svijest kod djece i ljudi što je bitno posebice kod razvoja djeteta u mjestima koja su zahvaćena potresom, a Glazbena škola bitan je element u obrazovanju djece - kaže zamjenica gradonačelnika Daruvara Vanda Cegledi.

Na humanitarnom koncertu koji će trajati oko sat i pol sudjelovat će polaznici, odnosno učenici i nastavnici Glazbene škole Brune Bjelinskog Daruvar. Vanda Cegledi, koja je ujedno i načelnica Stožera civilne zaštite Grada Daruvara, organizira ovaj humanitarni koncert sukladno trenutnim epidemiološkim mjerama.

Glazbena škola Bruno Bjelinski u Daruvaru/Foto:Predrag Uskoković
Glazbena škola Bruno Bjelinski u Daruvaru/Foto:Predrag Uskoković

- Koncert će se održati u predvorju Gradske uprave, odnosno u prostoru gdje se nalazi Matični ured, a predviđa se da će publika biti na trgu te kroz razglas uživati i slušati glazbu koja nam u ovim teškim trenucima svima treba. Kutija za donaciju bit će postavljena ispred Gradske uprave, a u akciju se uključio i grad Daruvar koji će također donirati sredstva za pomoć Glazbenoj školi u Sisku. Trenutno se djela izvođača još ne znaju, program je u izradi i pripremi, ali ona će svakako biti vezana uz nastavni rad i program Glazbene škole Brune Bjelinskog Daruvar kroz instrumente koji su trenutno dostupni i koji se mogu svirati u Glazbenoj školi - rekla je Vanda Cegledi držeći nas u neizvjesnosti ali i želji da dođemo tamo i sami se uvjerimo u njihov glazbeni ukus.

Zamjenica gradonačelnika Vanda Cegledi/Foto:Grad Daruvar
Zamjenica gradonačelnika Vanda Cegledi/Foto:Grad Daruvar

Glazbena škola Brune Bjelinskog poziva građane grada Daruvara da idući utorak prošeću po Trgu kralja Tomislava, zastanu, poslušaju glazbu i barem na trenutak zaborave na svakodnevne probleme.