Fotografija: Gradski muzej Bjelovar/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Gradski muzej Bjelovar/ Foto: Deni Marčinković

Izložba bjelovarskih osnovnoškolaca: "U Gradskom muzeju izlažu oko 1000 radova"

Učenici, učitelji i nastavnici pokazali su visoku kreativnost i likovnu pismenost. Svi koji dođu pogledati izložbu zasigurno će imati poticaj da se i oni uključe u nekakvo slično događanje, kaže ravnatelj



BJELOVAR – Bjelovarski osnovnoškolci proteklih su dana i tjedana bili veoma vrijedni. Što su radili, od sutra možete vidjeti u bjelovarskom Gradskom muzeju.

Naime, jedno od brojnih događanja u sklopu gradske manifestacije Pisanicom do Uskrsa, je i Izložba likovnih radova učenika bjelovarskih osnovnih škola koja se otvara sutra u Galeriji Naste Rojc Gradskog muzeja Bjelovar. Posjetitelji će ju moći pogledati sve do 7. svibnja. A što se krije iza nje, otkrio nam je ravnatelj bjelovarskog Gradskog muzeja, Milan Pavlović.

Oko tisuću radova

- Sutra u podne otvaramo Izložbu likovnih radova učenika bjelovarskih osnovnih škola. Sudjeluje svih pet bjelovarskih osnovnih škola, a učenici su u različitim likovnim tehnikama predstavili svoje viđenje našeg najvećeg kršćanskog blagdana - Uskrsa. Teme su raznolike, od pisanica, sakralnih tema, a radovi su dvodimenzionalni i trodimenzionalni. Imamo crteža olovkom, tušem, akvarelom, temperama i radova u kolažu. Kod trodimenzionalnih radova imamo kombinirane tehnike – od prikaza biljaka i cvjetova. Djeca su koristila drvo i papir kombiniramo sa staklom i imamo keramičkih radova, kao i onih kombiniranih s kartonom, pojasnio je ravnatelj Pavlović dodavši kako im je stiglo oko 750 crteža te oko 50-ak trodimenzionalnih radova. Kao i još 200-injak oslikanih pisanica.

Ravnatelj Gradskog muzeja Bjelovar Milan Pavlović/ Foto: Deni Marčinković
Ravnatelj Gradskog muzeja Bjelovar Milan Pavlović/ Foto: Deni Marčinković

- Učenici, kao i učitelji te nastavnici predmetne nastave pokazali su visoku kreativnost i likovnu pismenost. Radovi su vrlo ozbiljni, a svi oni koji će doći i pogledati izložbu zasigurno će imati i velik poticaj da se i oni uključe u nekakvo buduće slično događanje, zaključio je Pavlović.

Uskrs očima umirovljenika

Dodajmo, u atriju Muzeja, u isto vrijeme otvara se još jedna izložba pod nazivom Uskršnja manifestacija, nastala na radionicama izrade pisanica u sklopu europskog projekta „Povećanje kvalitete života umirovljenika aktivnim starenjem u Bjelovaru“ kojega provode Bjelovarski slavuji - Fakini, a u suradnji s Udrugom žena Gudovac i Gradom Bjelovarom.

Prigodne izložbe u Muzeju mogu se vidjeti do 7. svibnja 2022.