Fotografija: U organizaciju su se uključile brojne gradske kulturne i obrazovne ustanove/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
U organizaciju su se uključile brojne gradske kulturne i obrazovne ustanove/ Foto: Deni Marčinković

Bjelovarčane u idućih mjesec dana očekuju brojna kulturna događanja

Obilježavanje je već započelo književnom večeri, a svečano otvorenje bit će u subotu, bjelovarskom premijerom predstave "Tena-kronika raspada jedne ljepote", kaže Milić



U proslavu 180 godina djelovanja Matice hrvatske bogatim kulturnim programom uključio se i bjelovarski ogranak. U suradnji s brojnim kulturnim i obrazovnim ustanovama bit će održane izložbe, koncerti, kazališne premijere, književne večeri i predavanja.

Program, koji se za sada sastoji od deset događanja, predstavio je Vedran Milić, predsjednik Ogranka Matice hrvatske Bjelovar.

Uključenost brojnih ustanova

- Veliku i značajnu obljetnicu odlučili smo obilježiti u suradnji s našim partnerima, Narodnom knjižnicom Petar Preradović, Centrom za cjeloživotno obrazovanje i kulturu, Gradskim muzejom, Glazbenom Vatroslav Lisinski, Gimnazijom Bjelovar, Kulturnim i multimedijskim centrom, Bjelovarskim kazalištem, Vijećem ogranaka MH BBŽ, kao i mnogim drugim. Iako je obilježavanje već započelo književnom večeri, svečano otvorenje bit će u subotu, bjelovarskom premijerom predstave "Tena-kronika raspada jedne ljepote", na kojoj će sudjelovati i glavni tajnik Matice Marijo Dominiković, pored ostalog istaknuo je Milić.

Vedran Milić, predsjednik Ogranka MH Bjelovar/ Foto: Deni Marčinković
Vedran Milić, predsjednik Ogranka MH Bjelovar/ Foto: Deni Marčinković

Uz spomenutu predstavu, o kojoj više možete pročitati OVDJE, u Bjelovaru će se idućih mjesec dana održati izložba, predavanje i projekcija filma u čast Vatroslava Lisinskog, večer poezije, večer posvećena Željku Sabolu i predavanje Gordane Matunci, 

Zadovoljna središnjica

Prema riječima predsjednika bjelovarskog Ogranka, središnjica Matice hrvatske ugodno je iznenađena bjelovarskim programom, a Milić se ujedno zahvalio svim ravnateljima koji su objeručke prihvatile poziv za organizaciju i vrlo brzo su svoje ideje pretvorili u djelo.

Kompletan program možete pogledati na plakatu. 

Program povodom 1809 godina Matice hrvatske/ Foto: Deni Marčinković
Program povodom 1809 godina Matice hrvatske/ Foto: Deni Marčinković