Fotografija: Ivica Prtenjača i njegova nova knjiga/ Foto: Ustupila Gradska knjižnica Slavka Kolara Čazma
Ivica Prtenjača i njegova nova knjiga/ Foto: Ustupila Gradska knjižnica Slavka Kolara Čazma

Ivica Prtenjača večeras u Čazmi predstavlja nagrađenu knjigu "Sine, idemo kući"

Autor je za ovu knjigu nagrađen V.B.Z.-ovom književnom nagradom za najbolji neobjavljeni roman 2021. godine"Sine, idemo kući", naslov je knjige autora Ivice Prtenjače, koju će večeras u 19 sati predstaviti u Gradskoj knjižnici Slavka Kolara u Čazmi. 

Inače, Prtenjača je za ovu knjigu nagrađen V.B.Z.-ovom književnom nagradom za najbolji neobjavljeni roman 2021. godine. 

Nada i sjećanje

- U novom se romanu Prtenjača bavi gubitkom, kratkotrajnom nadom i sjećanjem. Njegov je glas istovremeno dječački, on zapitkuje, ali i zreli glas čovjeka koji donosi teške odluke. Ti se glasovi pretapaju u ritmičnoj izmjeni kadrova i slika prošlosti i sadašnjosti tvoreći elegiju u kojoj poput zvuka činele odjekuje ljubav. Njih je troje, i nemaju imena. Ponekad se čine samima na svijetu, pored ostalog stoji u opisu ove knjige.

Produktivan autor

Recimo i to da je Ivica Prtenjača rođen 1969. u Rijeci. Radio je mnoge poslove, igrao rukomet, pa čak i studirao. Objavio je više knjiga poezije i proze od kojih su najpoznatije “Dobro je, lijepo je”, “Pisanje oslobađa”, “Uzimaj sve što te smiruje”, “Brdo”, “Tiho rušenje”, “Plivač”, ali od spomenutih knjiga čitatelji ga najbolje znaju po dvostruko nagrađenom romanu “Brdo” za koji se trenutno snima se igrani film.