Fotografija: Češka alpinistica Klara Kolouhova dolazi u Bjelovar predsstaviti film/Foto: DOKUart
Galerija
Češka alpinistica Klara Kolouhova dolazi u Bjelovar predsstaviti film/Foto: DOKUart

Hrvatska premijera češkog dokumentarca "K2-Moj put" večeras u Boho parku

U Bjelovar tim povodom stiže protagonistica filma, Klara Kolouhova, prva Čehinja koja se popela na najviši vrh svijeta, Mt. Everest



Filmodrom ljetno kino Udruge DOKUart večeras se nastavlja češkim dokumentarnim filmom «K2 –Moj put» redateljice Jane Počtove, koji će hrvatska publika imati priliku prvi puta pogledati upravo u Boho parku u Bjelovaru.

Projekcija je u nedjelju u 21 sat u Boho parku/Foto: DOKUart
Projekcija je u nedjelju u 21 sat u Boho parku/Foto: DOKUart

U Bjelovar tim povodom stiže protagonistica filma, Klara Kolouhova, prva Čehinja koja se popela na najviši vrh svijeta, Mt. Everest.

Viši ciljevi

- U filmu «K2 – moj put» pratimo pokušaj ove pustolovke i majke dvoje djece kako se pokušava uspeti na drugi najviši svjetski vrh, K2. Film je to o ljudskoj potrebi da nadiđe sve prepreke kao i limite vlastite ugode kako bi se dostigli neki viši ciljevi koje većina teško može shvatiti. Ovaj dokumentarac ujedno postavlja i pitanje može li žena danas biti stvarno slobodna u pokušaju da dosegne nešto veliko, a da istovremeno ne bude sebična prema svojim najbližima - kaže Stjepko Gambiroža, voditelj Filmodrom ljetnog kina Udruge DOKUart.

Plakat filma:Foto: DOKUart
Plakat filma:Foto: DOKUart

Klara Kolouhova ima i hrvatske korijene jer je njezin djed rođen upravo u Bjelovaru, a ona je ujedno i koproducentica filma kojeg će predstaviti u nedjelju u 21 sat uoči same projekcije. Ulaz je za posjetitelje besplatan, uostalom kao i za sve ostale projekcije u sklopu Filmodrom ljetnog kina koji već petu godinu organizira Udruga DOKUart.

Program Filmodrom ljetnog kina nastavlja se tijekom cijelog ljeta i bjelovarska publika će sve do kraja kolovoza imati priliku uživati u najboljim europskim filmovima pod vedrim nebom bjelovarskog parka.