Fotografija: Koncerti će se održavati u Boho parku/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Koncerti će se održavati u Boho parku/ Foto: Deni Marčinković

U četvrtak počinje bjelovarska Jazzica: "Ovo je trenutno najjači postav u Hrvatskoj"

Svi koncerti održavat će se u Boho parku, a ulaz je slobodan. U slučaju lošeg vremena program seli u Dom kulture, kaže HrebakU sklopu Bjelovarskog kulturnog ljeta već četvrti put održat će se i festival Jazzica. Prema riječima bjelovarskog gradonačelnika Darija Hrebaka, festival će i ove godine okupiti renomirana glazbena imena. 

- U potporu Ministarstva kulture i Grada Bjelovara i ove godine organiziramo Jazzicu. Riječ je o kulturnom i modernom sadržaju primjerenom našem gradu. Festival u četvrtak, 30. lipnja, otvara poznati kontrabasist Zvonimir Šestak sa svojim sastavom Groove Assembly, poručio je Hrebak te dodao da će festival trajati do 3. srpnja. 

Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković
Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković

Prema riječima jednog od organizatora, Tvrtka Hopeka, svi koncerti održavat će se u Boho parku, a ulaz je slobodan.

- Zvonim Šestak trenutno je među najjačim fusion jazzistima u Hrvatskoj, što je potvrdio i ovogodišnjim Porinom. Idući dan bjelovarskoj publici predstavit će se Zvjezdan Ružičić, naš najnagrađivaniji umjetnik.

Diva hrvatskog jazza

U subotu nastupa Tamara Obrovac, diva hrvatskog jazza, koja nastupa s Transhistria ensemble, koji ujedno u Bjelovaru započinju svoju mini turneju, a festival će zatvoriti Dado Marinković, staro lice na hrvatskoj glazbenoj sceni, ali s novim materijalom. Naime, riječ je o bubnjaru koji je svirao sa svim poznatim hrvatskim bendovima, poručio je Hopek.

Plakat festivala/ Foto: Grad Bjelovar
Plakat festivala/ Foto: Grad Bjelovar

Za kraj je dodao je da je bilo iznimno teško dobiti sva ta imena na jednom mjesto, posebno u ovo vrijeme.

- Ovo je trenutno najjači postav, najjačih postava u Hrvatskoj. Nakon samih koncerata pozivam publiku da ostane u Boho parku, jer tada još slijedi posebna "glazbena kuhinja", zaključio je Tvrtko Hopek te dodao se da u slučaju lošeg vremena program seli u Dom kulture. 

Tvrtko Hopek/ Foto: Deni Marčinković
Tvrtko Hopek/ Foto: Deni Marčinković