Fotografija: Promocija će se održati u srijedu, 8. veljače 2023. u 17:00 sati na Dječjem odjelu Knjižnice, Šetalište Ivše Lebovića 9/Facebook Jadranka Piršljin
Galerija
Promocija će se održati u srijedu, 8. veljače 2023. u 17:00 sati na Dječjem odjelu Knjižnice, Šetalište Ivše Lebovića 9/Facebook Jadranka Piršljin

Grafička dizajnerica, vulkanizerka, knjigovotkinja i dadilja promovira slikovnicu "Izbirljiva krava"

Jadranka Piršljin majka je dvojice sinova kojima je prije spavanja uvijek pričala bajke i priče. Kada bi im one poznate, klasične dosadile, smišljala bi neke nove...BJELOVAR – S Dječjeg odjela Narodne knjižnice „Petar Preradović“ Bjelovar pozivaju sve sugrađane da dođu danas na promociju slikovnice „Izbirljiva krava“ čazmanske autorice Jadranke Piršljin.

Kako nam kažu, slikovnica je tiskana krajem prošle godine, sadržava 16 pjesama u rimi namijenjenih djeci i svima koji se tako osjećaju. Ilustracije potpisuje Bjelovarčanka Ivana Ivanušec, a lekturu Slađan Lipovac.

Pisac i vulkanizer

-Jadranka Piršljin rođena je prošlog stoljeća u Beču. Odrasla je i živi u Čazmi. Završila je Jezičnu gimnaziju u Bjelovaru i još puno raznih stručnih osposobljavanja te je između ostalog, vulkanizer, knjigovođa i dadilja.

Jadranka je znatiželjna po prirodi, no primarno voli čitanje, fotografiju, putovanja i ples. Trenutno uči oblikovanje gline u Ateljeu Antolčić/Foto: Facebook Jadranka Piršljin
Jadranka je znatiželjna po prirodi, no primarno voli čitanje, fotografiju, putovanja i ples. Trenutno uči oblikovanje gline u Ateljeu Antolčić/Foto: Facebook Jadranka Piršljin

Majka je dvojice sinova kojima je prije spavanja uvijek pričala bajke i priče, pa kad bi im one poznate, klasične dosadile smišljala bi neke nove. Znatiželjna je po prirodi, no primarno voli čitanje, fotografiju, putovanja i ples. Trenutno uči oblikovanje gline u Ateljeu Antolčić, otkrivaju iz bjelovarske knjižnice zanimljive detalje autorici.

Ilustratorica je Bjelovarčanka

Dodaju kako je Ivana Ivanušec, ilustratorica slikovnice, rođena u Bjelovaru, a poznata je sugrađanima kao web i grafička dizajnerica, pod kojim imenom djeluje i radi. Djetinjstvo je provela u Čazmi odakle i prijateljstvo s autoricom Jadrankom, a za ovaj zajednički projekt kaže da joj je najdraži.

Foto: Narodna knjižnica
Foto: Narodna knjižnica "Petar Preradović" Bjelovar

Promocija će se održati danad, u srijedu, 8. veljače 2023. u 17:00 sati na Dječjem odjelu Knjižnice, Šetalište Ivše Lebovića 9.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku