Fotografija: Slikovnice prikupljene prošle godine/Foto: Dječji odjel Narodne knjižnice
Galerija
Slikovnice prikupljene prošle godine/Foto: Dječji odjel Narodne knjižnice "Petar Preradović" Bjelovar

Akcija bjelovarske knjižnice: "Donirajte dječje knjige i slikovnice i obradujte djecu diljem grada"

Prošle godine prikupljeno je petstotinjak knjiga i slikovnica koje su završile na Dječjem odjelu bolnice, pedijatrijskoj ambulanti, Udruzi OSIT, Udruzi za autizam...



BJELOVAR - Dječji odjel Narodne knjižnice "Petar Preradović" Bjelovar i ove godine pokreće akciju prikupljanja slikovnica i dječjih knjiga u svojoj zajednici čime se pridružuje istoimenoj akciji na nacionalnoj razini.

Branka Mikačević/Foto: Branka Sobodić
Branka Mikačević/Foto: Branka Sobodić

Akcija se odvija pod motom "Čitam, dam, sretan sam - svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj!" uz Međunarodni dan darivanja knjiga koji se obilježava 14. veljače. 

Uspješna prošlogodišnja akcija

-Pozivamo sve škole, vrtiće, udruge i pojedince da se pridruže Akciji. Time želimo potaknuti djecu i odrasle da daruju slikovnice i dječje knjige kako bi obradovali druge.

Uredno posložene slikovnice u pedijatrijskoj čekaonici/Foto: Snježana Berak
Uredno posložene slikovnice u pedijatrijskoj čekaonici/Foto: Snježana Berak

Napominjem da je u protekloj akciji prošle godine prikupljeno petstotinjak knjiga i slikovnica koje su distribuirane na 18 različitih mjesta gdje se okupljaju ili borave djeca. To su Dječji odjel bolnice, pedijatrijske ambulante, Udruga OSIT, Udruga za autizam, stomatološke ordinacije i druga mjesta, kazala je Branka Mikačević, voditeljica Dječjeg odjela Narodne knjižnice „Petar Preradović“ Bjelovar.

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!