Fotografija: Samo kad se smijem/ Foto: POU Daruvar
Samo kad se smijem/ Foto: POU Daruvar

GOLEM INTERES JAVNOSTI U daruvarsko kino stiže kontroverzna drama o nasilju u obitelji

Glavne uloge u filmu "Samo kad se smijem" tumače poznati glumci Tihana Lazović i Slavko Sobin, a priča je inspirirana slučajem Zadranke Ane Magaš



Na repertoaru daruvarskog kina ovog tjedna nalaze se dva filma. Riječ je o domaćoj drami "Samo kad se smijem" i krimi hororu "Bazen beskraja". 

"Samo kad se smijem"

"Samo kad se smijem" kontroverzna je priča o odnosima i nasilju u obitelji. Tina živi u naizgled idiličnom braku u gradu na jadranskoj obali. Tina je domaćica koja brine o šestogodišnjoj kćerkici, dok njen suprug Frane zarađuje za obitelj. Njihov odnos počinje se mijenjati kada Tina izrazi želju da završi fakultet koji je napustila zbog trudnoće.

Unatoč prvotnom pristanku i podršci, Frane počinje pokazivati negodovanje koje se na početku svodi na sitne sabotaže. S vremenom, sukobi postaju sve češći, a svađe sve nasilnije.

Ovaj film pogledajte u četvrtak, subotu i nedjelju od 18 sati. Glavne uloge u filmu "Samo kad se smijem" tumače poznati glumci Tihana Lazović i Slavko Sobin

Dodajmo, ovaj je film inspiriran slučajem Ane Magaš, Zadranke koja je zbog ubojstva nasilnog supruga postala jedna od najpoznatijih hrvatskih zatvorenica. Bilo je to 2006. godine. Ana je godinama bila u braku s mužem nasilnikom. Tijekom jednog od napada, ubola ga je kuhinjskim nožem i usmrtila. Sud ju je osudio na zatvorsku kaznu, a osudila ju je i okolina. Film je diljem zemlje izazvao golem interes javnosti.

"Bazen beskraja"

Scenarij Brandona Cronenberga prati romanopisca koji bezuspješno pokušava napisati svoju drugu knjigu. Hotelsko naselje u kojem borave on i njegova supruga nalazi se na slikovitom otoku La Tolqa, a sve što gosti mogu poželjeti smješteno je unutar ekskluzivnog resorta. James i Em sprijateljuju se s glamuroznim parom, Gabi i Albanom Bauerom, koji ih vode na prekrasan piknik u ruralni dio La Tolqe, zabranjen turistima.

Savršen dan pretvara se u pakao, kada James slučajno pregazi i ubije lokalnog farmera na povratku u hotel, počinivši zločin kažnjiv smrću. Jamesova sudbina se spašava u trenutku kada on sazna za pravnu rupu za turiste – vlada La Tolqe za novčanu naknadu stvara točnu kopiju kriminalca, njegovog „dvojnika“, koji pretrpi smrt u ime počinitelja. Nadrealno iskustvo otvara Jamesa svijetu nesmotrenog hedonizma, približavajući ga suučesnicima Gabi i Albanu, a stavljajući na kušnju njegovu vezu s Em.

Imun na smrt ili kaznu, Jamesovo ponašanje izmiče kontroli. U trenutku kada se Gabi, Alban i njihovo usko povezano društvo okrenu protiv Jamesa, njihova nepromišljena zabava postaje igra života i smrti.

Film je na rasporedu u četvrta, subotu i nedjelju od 19.30 sati te u petak od 20 sati. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!