Fotografija: Film je na rasporedu u 11 sati/ Foto: POU Daruvar
Film je na rasporedu u 11 sati/ Foto: POU Daruvar

Daruvarski mališani u subotu mogu besplatno uživati u animiranoj komediji "The Grinch"

Duhovit, emotivan i vizualno zapanjujuć, The Grinch predstavlja univerzalnu priču o duhu Božića i nesavladivoj moći optimizmaSjajan projekt "Mala škola kulture" kojeg sufinancira Zaklada Hrvatska za djecu nastavlja se ovog vikenda nastavlja se dalje. Naime, nakon što je nedavno održana plesna radionica, sada je na rasporedu filmska matineja.

Daruvarski mališani tako će u subotu, 9. prosinca s početkom u 11 sati u kino moći uživati u animiranoj komedija "The Grinch", koja je sinkronizirana na hrvatski jezik. 

"The Grinch"

Duhovit, emotivan i vizualno zapanjujuć, The Grinch predstavlja univerzalnu priču o duhu Božića i nesavladivoj moći optimizma. On živi usamljenim životom u spilji na Mt. Crumpetu, u društvu odanog psića Maxa. U pećini opremljenoj vlastitim izumima i čudnim napravama koje bi mu trebale olakšati svakodnevicu, Grinch provodi većinu svog vremena, a stanovnike susjednog Whovillea viđa samo kada mu ponestane hrane.

Drži se po strani i izbjegava svaki kontakt s drugim živim bićima, no, jednom godišnje, u vrijeme Božića, njegovi mu sumještani sve većim, svjetlijim i glasnijim proslavama otežavaju pretvaranje da oni ne postoje. Ovogodišnja odluka stanovnika Whovillea da seosko božićno drvce učine većim nego ikada bit će kap koja je prelila Grinchevu času tolerancije. Shvaća kako jedini način da si osigura mir i tišinu jest da ukrade Božić. Kako bi uspio u svom naumu, odlučuje se na Badnjak prerušiti u Djeda Mraza.

U međuvremenu u Whovilleu, Cindy-Lou Who, djevojčica potpuno obuzeta blagdanskim veseljem, s grupicom prijatelja kuje planove kako presresti Djeda Mraza u namjeri da mu osobno zahvali što pomaže njezinoj samohranoj majci. Međutim, dok se Božić približava, njezinoj dobronamjernom uroti prijeti sudar s Grinchovim zlim namjerama.

Bogat program

Kao što smo već rekli, film počinje u 11 sati, a u ulaz je besplatan.

Podsjetimo, "Mala škola kulture" je posve novi projekt namijenjenom predškolcima i školarcima, iako će se ponešto naći i za srednjoškolce. 

- Imat ćemo tako dvije kazališne radionice gdje će moći učiti izradu scenografije i slično. U tom će razdoblju biti održano i najmanje deset kazališnih predstava te brojne filmske matineje. Tako će jednom u mjesecu djeca moći uživati u besplatnoj predstavi, a svake druge subote na programu su u kinu i filmske matineje za djecu, pojasnio je Nedjeljko Pajtak, ravnatelj POU Daruvar o čemu više pročitajte OVDJE.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!