Fotografija: Šesteročlani bend predstavlja se publici kroz pjesmu “Otključ otključ”, te poziva sve na putovanje kroz pjesme o likovima iz bajki/Foto: POU Daruvar
Galerija
Šesteročlani bend predstavlja se publici kroz pjesmu “Otključ otključ”, te poziva sve na putovanje kroz pjesme o likovima iz bajki/Foto: POU Daruvar

U DARUVAR STIŽE "ORKESTRA" Djeca će u ovoj predstavi upoznati omiljene likove iz bajki

Tijekom 45 minuta, suigrom glazbe i priče, pjevanja i plesa djeca upoznaju likove iz priča. Kroz stihove tako uče o empatiji, razumijevanju i moralnim vrijednostimaNadolazeći vikend u Daruvar donosi petu po redu dječju Kazališnu matineju subotom, već spominjani projekt daruvarskog nastavnika Vladana Ivkovića koji će Daruvarčane i njihove najmlađe uveseljavati tijekom cijele godine.

Glumica Mirna Ostrošić, nastavnik Vladan Ivković i glumac Igor Baksa bili su oduševljeni nakon uspješne predstave /Foto: Mali teatar
Glumica Mirna Ostrošić, nastavnik Vladan Ivković i glumac Igor Baksa bili su oduševljeni nakon uspješne predstave /Foto: Mali teatar

Kazalište Poco Loco iz Zagreba će na sceni kinodvorane u Daruvaru u subotu 20. svibnja u 11 sati izvesti predstavu "Orkestra" namijenjena uzrastu iznad dvije godine. Veselimo se odazivu malih i velikih ljubitelja kazališta, poručuju organizatori.

O predstavi

Riječ je o jedinstvenom projektu na trenutačnom repertoaru dječjih kazališta. Šesteročlani bend predstavlja se publici kroz pjesmu “Otključ otključ”, te poziva sve na putovanje kroz pjesme o likovima iz bajki: Crvenkapica, Vuk, Tri praščića, Vještica (arhetip iz gotovo svih bajki), Mala sirena, Palčica, Ružno pače, Princeza i žabac, Mačak u čizmama.

Foto: POU Daruvar
Foto: POU Daruvar
Foto: POU Daruvar
Foto: POU Daruvar

Tijekom 45 minuta, suigrom glazbe i priče, pripovjedanja, pjevanja, plesa i glazbe u živo, djeca upoznaju svaki od navedenih likova iz priča. Kroz stihove djeca tako uče o empatiji, razumijevanju i moralnim vrijednostima koje svaki lik usvaja kroz pojedinu pjesmu. Kroz to ih vode “pripovjedačice”, tj. vokalistice, igrajući svaki od tih likova i uvodeći djecu u svaku pjesmu.

Interakcija s djecom

Svaki element koncerta promišljeno je osmišljen kako bi pozvao djecu na interakciju. Postoje točno određeni dijelovi u kojima je predviđeno da djeca ponavljaju jednostavnu melodiju, koreografiju, odgovaraju na pitanja, zaključuju rješenja zagonetki, oponašaju životinje, izvode ritam pljeskanjem rukama i sl.

Foto: POU Daruvar
Foto: POU Daruvar

Poanta koncerta je i poticanje čitanja kod najmlađih, kao temelja za poticanje mašte i kreativno izražavanje.

Projekt je i vizualno atraktivan zahvaljujući raskošnim kostimima argentinske umjetnice Florencie Troisi, što pridonosi stvaranju prava male kazališne glazbene čarolije.

TRAJANJE: 45 minuta

Cijena ulaznice: 3 Eura

Kupnja na dan predstave na kino blagajni.

Foto: POU Daruvar
Foto: POU Daruvar

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!