Fotografija: Radionicom mažoretkinja danas u 17 sati počinje
Galerija
Radionicom mažoretkinja danas u 17 sati počinje "Mala škola kulture" - posve novi projekt namijenjenom predškolcima i školarcima/Foto: Grad Daruvar; POU Daruvar

U Daruvaru kreće novi projekt za djecu: "Radionice, igraonice, predstave..., sve će biti besplatno"

Tijekom ove i cijele iduće godine u Daruvar dolaze profesionalne glumačke trupe, od Teatra Exit, Teatra Gavran, Kazališta Mala Scena, Teatra Tirena...Brojne radionice i igraonice, kazališne predstave i filmske matineje te druge zanimljive aktivnosti očekuju daruvarske mališane, ali i one nešto starije - tinejdžere, u sklopu projekta Mala škola kulture kojeg Pučko otvoreno učilište Daruvar organizira u suradnji sa Zakladom za djecu Hrvatske i Gradom Daruvarom.

Puna dvorana daruvarskog kina/Foto: PUO Daruvar
Puna dvorana daruvarskog kina/Foto: PUO Daruvar

Kako nam je pojasnio ravnatelj POU Daruvar Nedjeljko Pajtak, prve aktivnosti počinju već danas, 21. studenog, a Mala škola kulture potrajat će i cijele iduće godine. Zanimljivo je i da su baš sve aktivnosti besplatne.

Posve novi projekt

- Službeno smo krenuli još 15. studenog, s prijavama za mažoretkinje koje će prvu radionicu imati danas u 17 sati. "Mala škola kulture" je posve novi projekt namijenjenom predškolcima i školarcima, iako će se ponešto naći i za srednjoškolce. Imat ćemo tako dvije kazališne radionice gdje će moći učiti izradu scenografije i slično. U tom će razdoblju biti održano i najmanje deset kazališnih predstava te brojne filmske matineje. Tako će jednom u mjesecu djeca moći uživati u besplatnoj predstavi, a svake druge subote na programu su u kinu i filmske matineje za djecu - kaže Pajtak.

Ravnatelj POU Daruvar Nedjeljko Pajtak/Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Ravnatelj POU Daruvar Nedjeljko Pajtak/Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar

Prva će predstava, i to božićne tematike, na rasporedu biti već ovog prosinca, a svi će detalji uskoro biti poznati.

Osim predstava i filmova održat će se čak šest plesnih radionica (četiri s mažoretkinjama i dvije s korištenjem pompona) kao i četiri plesne igraonice.

Grad kazališta i kulture

- Očekujemo uistinu velik interes. Uostalom, i kada smo ranije imali matineje koje su se naplaćivale, uvijek je odaziv bio vrlo velik, kao i na svaku predstavu koju priredimo. Zato vjerujem da će sada, kada su sve aktivnosti besplatne, zanimanje građana biti još i veće - kaže Pajtak dodajući da će se ovim projektom Daruvar dodatno potvrditi kao grad kazališta i kulture. Tako će tijekom ove i cijele iduće godine u grad doći profesionalne glumačke trupe, od Teatra Exit, Teatra Gavran, Kazališta Mala Scena, Teatra Tirena...

Foto: Pučko otvoreno učilište Daruvar
Foto: Pučko otvoreno učilište Daruvar

- Naravno da još ne znamo sve detalje, neke će se predstave tek pojaviti tijekom godine pa ćemo ih dovesti i u Daruvar. Trenutno smo u fazi pregovora i ugovaranja svih predstava, no bit će za svakoga ponešto poučno i zanimljivo - zaključuje ravnatelj POU Daruvar Nedjeljko Pajtak.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!