Fotografija: Izložba će se održati u Zavičajnom muzeju/ Foto: Likovna grupa DA
Galerija
Izložba će se održati u Zavičajnom muzeju/ Foto: Likovna grupa DA

Daruvarski likovnjaci večeras otvaraju godišnju izložbu: "Predstavit će se 30 autora"

"Primjerom pokazujemo da ako netko ima prirodnog dara i toplinu srca, rad se stalno nastavlja i zato je ova grupa opstala do danas, a nadamo se i u budućnosti", kažu daruvarski likovnjaci



Likovna grupa "DA" Daruvar večeras u Zavičajnom muzeju Daruvaru otvara godišnju izložbu svojih radova. Tom prilikom predstavit će se 30 autora s po jednim djelom. Svečano otvorenje izložbe je u 18 sati, a svi zainteresirani u njoj će moći uživati sve do 12. siječnja 2024. godine.

Inače, Likovna grupa "DA"  službeno djeluje od 1972. godine, u različitim organizacijskim oblicima, a trenutno su u sastavu Matice Hrvatske, Ogranak Daruvar.

Sve više mladih slikara

Likovnu grupu u samom početku formirali su zaljubljenici u slikarstvo i prekrasan krajolik daruvarskog vinogorja, šuma, dvorca, daruvarskih veduta i to: Ivo Krnjoul, Evica Pocrnić, Zdravko Čaušić, Franjo Klubičko, Otilija Bilić, Ljubica Novaković, Dragica Božić, Miroslava Koprek i Ljubica Petrini a sada je vodi Ljubica Petrinić, predsjednica i Josip Bali, tajnik.

- Ova Likovna grupa svojim primjerom pokazuje, ako imaš prirodnog dara i toplinu srca, rad se stalno nastavlja i zato je ova grupa opstala do danas, a nadamo se i u budućnosti. Svake godine organiziraju godišnju izložbu slika, a za pojedine članove grupe organiziraju i samostalne izložbe. Grupa svoje radove izlaže i u drugim sredinama, a pored toga odazivamo se na sve kolonije u gradu kao i u okruženju, poručili su daruvarski likovnjaci.

Plakat izložbe/ Foto: Likovna grupa DA
Plakat izložbe/ Foto: Likovna grupa DA

Kako kažu, grupa danas okuplja 40-ak članova, a veseli ih što se pomlađuju, odnosno što mladi imaju afinitet za slikarstvo.

- To je znak da će Likovna grupa "DA" djelovati i u budućnosti. Inače, već 15-ak godina Likovni klub organizira besplatne radionice za sve zainteresirane građane, te se svake godine 30-ak osoba uključuje u radionice, zaključili su iz Likovne grupe "DA".

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!