Fotografija: Svi koji žele izložbu će moći razgledati sve do 20. veljače i to petkom od 16 do 18 sati te subotom od 10 do 12 sati/Foto: MojPortal, Grad Daruvar
Galerija
Svi koji žele izložbu će moći razgledati sve do 20. veljače i to petkom od 16 do 18 sati te subotom od 10 do 12 sati/Foto: MojPortal, Grad Daruvar

Likovna grupa DA ove subote otvara godišnju izložbu slika: "Bit će izloženo oko 80 slika"

Izložba će ove subote s početkom u 16 sati biti otvorena u Društveno – kulturnom centru. Svi koji žele izložbu će moći razgledati sve do 20. veljače i to petkom od 16 do 18 sati te subotom od 10 do 12 satiDARUVAR - Likovna grupa DA Daruvar i ove godine organizira tradicionalnu godišnju izložbu slika. No, ovaj put s nešto kasnijim datumom otvorenja i na drugoj lokaciji.

Nova lokacija

Umjesto u Galeriji grada Daruvara u Dvorcu grofa Jankovića, izložba će ove subote, 21. siječnja s početkom u 16 sati biti otvorena u Hrvatskom domu, odnosno u Društveno – kulturnom centru. Svi koji žele izložbu će moći razgledati sve do 20. veljače i to petkom od 16 do 18 sati te subotom od 10 do 12 sati.

Ekipa iz Likovne grupe DA/Foto: Nikica Puhalo
Ekipa iz Likovne grupe DA/Foto: Nikica Puhalo

Više detalja o godišnjoj izložbi članova, otkrila nam je predsjednica Likovne grupe DA Daruvar, Ljubica Petrinić.

-Planirali smo izložbu imati oko Nove godine, čak i malo ranije, no ona će biti otvorena tek sada. Nema veze, glavno da ju održimo i da se tradicija ne prekida.

Predsjednica Likovne grupe DA Ljubica Petrinić/Foto: Nikica Puhalo
Predsjednica Likovne grupe DA Ljubica Petrinić/Foto: Nikica Puhalo

Svaki član će donijeti dvije svoje slike i onda ćemo ih izložiti u Hrvatskom domu. Vjerujemo da ćemo se iduće godine ponovno vratiti na staru lokaciju održavanja izložbe, odnosno u Dvorac. Sada nismo bili u mogućnosti tamo realizirati izložbu zbog nekih tehničkih razloga, pojašnjava Petrinić.

Tradicija duža od 30 godina

Budući da Likovna grupa DA broji oko 40 članova, za očekivati je da na izložbi bude izloženo oko 80 slikarskih djela.

Postav Likovne izložbe ranijih godina/Foto: Andrijana Moulis
Postav Likovne izložbe ranijih godina/Foto: Andrijana Moulis
Štand Likovne grupe DA/Foto: Dijana Puhalo/MojPortal.hr
Štand Likovne grupe DA/Foto: Dijana Puhalo/MojPortal.hr

-Svakako računamo da će biti barem 70 do 80 slika što je lijepa brojka. Voljeli bismo da se naši građani odazovu i da dođu pogledati naše radove, istaknula je Ljubica koju veseli što se ranijih godina na dan otvorenja okupio velik broj Daruvarčana. Nada se da će tako biti i ove godine.

-To je tradicija u našemu gradu koja traje više od 30 godina i sve nas zajedno veoma veseli, zaključuje Petinić.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!