Fotografija: Bruno Šimleša stiže u daruvarsku knjižnicu kako bi promovirao svoju knjigu o zdravlju i duhovnosti/Foto: Nikola Vilic/CROPIX
Galerija
Bruno Šimleša stiže u daruvarsku knjižnicu kako bi promovirao svoju knjigu o zdravlju i duhovnosti/Foto: Nikola Vilic/CROPIX

Poznati sociolog Bruno Šimleša u četvrtak u Daruvaru promovira knjigu (P)ostati zdrav

Ovo štivo namijenjeno je zdravima i bolesnima da shvate kako svojim odnosom prema sebi i životu mogu poboljšati zdravlje. Ujedno otkriva koji to faktori negativno utječu na naše zdravlje



Liga protiv raka Daruvar i Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar organiziraju promociju knjige pod nazivom (P)ostati zdrav, autora Brune Šimleše u četvrtak, 10.2.2022. godine u 18 sati u Društveno-kulturnom centru Daruvar.

Knjiga (P)ostati zdrav sociologa, kolumnista i predavača Brune Šimleše, koju je nedavno objavila Fraktura, nastavlja niz uspješnica iz područja popularne psihologije i duhovnosti, dosad objavljenih u više od 250.000 primjeraka.

25 godina karijere

Autor ovim, desetim po redu naslovom, slavi dvadeset godina karijere koju su obilježili prijevodi na brojne svjetske jezike, između ostalih albanski, makedonski, slovenski i srpski u nekoliko izdanja.

Nakon Ljubavologije i Škole života – orijentiranih na ljubav i (među)ljudske odnose – (P)ostati zdrav fokusira se na zdravlje, a kombinira vlastito iskustvo pomoći oboljelima od raka i zaključke znanstvenih istraživanja koji dokazuju utjecaj uma na tijelo.

Bruno Šimleša promovira svoju knjigu (P)ostati zdrav/Foto: Daruvarska knjižnica
Bruno Šimleša promovira svoju knjigu (P)ostati zdrav/Foto: Daruvarska knjižnica

Holistički pristupajući zdravlju, autor naglašava važnost misli, emocija i odnosa na naše fizičko stanje te preispituje uobičajeno shvaćanje koncepta zdravog života. Tako preispituje mogu li osjećaj ravnodušnosti ili toksični odnosi s partnerom više naštetiti od nedovoljnog kretanja ili gaziranog pića.

Faktori koja negativno utječu na zdravlje

Posebno su naglašena četiri faktora koja negativno utječu na zdravlje: neizražavanje emocija, kompromitiranje u odnosima, neosjećanje ljubavi prema sebi i stres.

Knjiga (P)ostati zdrav namijenjena je i zdravima i onima koje već muče boljke da shvate kako svojim odnosom prema sebi i životu mogu poboljšati zdravlje. Važan dio knjige čine i savjeti svima koji žele pomoći svojim voljenima u borbi za zdravlje.

Bogata primjerima iz stvarnog života, kao i nalazima brojnih znanstvenih istraživanja, knjiga želi kreirati most između znanosti i duhovnosti. Uključujući blagodati klasične medicine u širok okvir holističkog pristupa, (P)ostati zdrav poručuje: naši srce i um izvanredna su tvornica lijekova!