Fotografija: Promocija će se održati u srijedu, 25. siječnja u 17 sati, na Dječjem odjelu Knjižnice, Šetalište Ivše Lebovića 9, Bjelovar/Foto: Narodna knjižnica Petar Preradović Bjelovar
Galerija
Promocija će se održati u srijedu, 25. siječnja u 17 sati, na Dječjem odjelu Knjižnice, Šetalište Ivše Lebovića 9, Bjelovar/Foto: Narodna knjižnica Petar Preradović Bjelovar

Bjelovarska knjižnica: "Dođite na promociju slikovnice "Abeceda hrvatskog znakovnog jezika"

U nedostatku primjerene literature, osobito slikovnica, prirodno se rodila potreba za izdavanjem jedne takve, podsjećaju iz bjelovarske knjižniceBJELOVAR – S Dječjeg odjela Narodne knjižnice „Petar Preradović“ Bjelovar pozivaju sve sugrađane na promociju slikovnice pod nazivom "Abeceda hrvatskog znakovnog jezika" Ivana Žganeca i suradnika u izdanju Narodne knjižnice "Petar Preradović" Bjelovar.

Promocija će se održati u srijedu, 25. siječnja u 17 sati, na Dječjem odjelu Knjižnice, Šetalište Ivše Lebovića 9, Bjelovar.

Osnovna potreba svakog čovjeka

-Autor je dugogodišnji volonter u programu "Govorimo znakovni" kojeg zajednički provodimo već desetu godinu u suradnji s Udrugom osoba oštećenog sluha BBŽ, kažu iz Knjižnice i dodaju kako je komunikacija osnovna potreba svakog čovjeka te je priznavanje Hrvatskog znakovnog jezika od strane Vlade RH kao jednakopravnog, značajno unaprijedila kulturu gluhih i nagluhih.

Foto: Narodna knjižnica
Foto: Narodna knjižnica "Petar Preradović" Bjelovar

-Kao podrška upravo toj zajednici, a u nedostatku primjerene literature, osobito slikovnica, prirodno se rodila potreba za izdavanjem jedne takve, naročito stoga što se program učenja osnova znakovnog jezika usprkos pandemiji, održao. Promijenjen je oblik, no ciljevi su ostali isti, poručuju iz Knjižnice.

Tisak ove slikovnice omogućili su osim samog nakladnika, UOOS BBŽ, LOGOS - logopedski centar i Grad Bjelovar.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!