Fotografija: Hrvoje Ivančić u Africi/ Foto: Privatni album
Galerija
Hrvoje Ivančić u Africi/ Foto: Privatni album

Hrvoje Ivančić u Bjelovaru predstavlja knjigu "Iza Mjesečevih planina: putopis iz Afrike"

To je već četvrta knjiga ovog autora koji je, između ostalog, ovogodišnji dobitnik nagrade za najbolju reportažu na daruvarskom Fra Ma Fu festivalu



Hrvoje Ivančić ove će srijede na Studijskom odjelu Narodne knjižnice "Petar Preradović" Bjelovar predstaviti svoju knjigu pod nazivom "Iza Mjesečevih planina: putopis iz Afrike".

Inače, „Iza Mjesečevih planina“ četvrta je knjiga ovog autora, koji je kao reporter i globtroter izbrusio svoje pero tijekom desetogodišnjeg lutanja Afrikom i Bliskim istokom. Ivančić će putopis predstaviti kroz multimedijalno predavanje s temom Sjevernog Kivua, regije na krajnjem istoku Konga, u kojoj se događa dobar dio radnje same knjige.

Naslovnica knjige/ Foto: Privatni album
Naslovnica knjige/ Foto: Privatni album

Plakat predavanja/ Foto: Privatni album
Plakat predavanja/ Foto: Privatni album

Nagrađivana novinska reportaža "Sjeverni Kivu: Zaboravljeno srce Afrike", na predavanju će biti proširena autentičnim videosnimkama pa ćemo tako vidjeti kako se živi u gradovima Butembo i Beni, kako izgleda vojni logor u kojem su većina vojnika dječaci od šesnaest godina i što o svemu kaže hrvatski fratar koji već 45 godina živi u Kongu.

Putuje sam

Ivančić zna da je na svom putovanju sam i premda u svom pustolovnom pasijansu susreće na desetke živopisnih likova i kroz njih nam daje uvid u afričku tradiciju i kaotičnu sadašnjost, on nam izvrće i svoju nutrinu pa se može reći da je na majstorski način kompilirao roman ceste i niz eseja, napisanih vrhunskim reportažnim stilom, zbog čega se ova knjiga ne ispušta iz ruku.

Djeca ratnici/ Foto: Privatni album
Djeca ratnici/ Foto: Privatni album

Putopis Hrvoja Ivančića „Iza Mjesečevih planina“ opipljiv je, pun boja, mirisa i zvukova vrelih afričkih dana i noći, opisani su autentični likovi, a njihov cilj je – preživjeti.

Ivančić je, između ostalog, dobitnik nagrade Fra-Ma-Fu za najbolju reportažu u 2021. godini.

Tržnica/ Foto: Privatni album
Tržnica/ Foto: Privatni album

Nakon promocije, koja će se održati u srijedu, 7. prosinca, s početkom u 19 sati,  moguće je kupiti sve autorove knjige po promotivnoj cijeni.

Dobijete informaciju odmah, pratite nas na Facebooku!