Fotografija: Filip Jurušić FYU/ Foto: Privatni album
Galerija
Filip Jurušić FYU/ Foto: Privatni album

Mlade snage Filip Jurušić FYU i Dino Ivančić večeras će nastupiti u bjelovarskoj knjižnici

Glazbeni kreativci svoje će umijeće predstaviti u 19 i 30 sati na Studijskom odjelu Narodne knjižnice "Petar Preradović"



Narodna knjižnica „Petar Preradović“ Bjelovar nastavlja s promocijom mladim bjelovarskih glazbenika. Naime, u sklopu programa Library music sessions publici se već predstavio bend Funk'o Phobia, a večeras je na redu dvojac Filip Jurušić FYU i Dino Ivančić.

Mladi glazbeni kreativci svoje će umijeće predstaviti u 19 i 30 sati na Studijskom odjelu. 

Inače, Filip je odabrao umjetničko ime Fyu pod kojim je u glazbenim krugovima vrlo dobro poznat. Ima 22 godine i zadnjih godinu dana proveo je kao frontmen benda Hotel Korzo iz Bjelovara. Unatrag dvije godine bavi se pisanjem pjesama, kantautorstvom i kreiranjem aranžmana.

Mlada nada

Sada se želi okušati u glazbenim vodama kao solo izvođač. Nedavno je samostalno snimio demo materijal za album koji bi trebao izaći u proljeće 2023. godine.

Glazbom se bavi od 17. godine/ Foto: Privatni album
Glazbom se bavi od 17. godine/ Foto: Privatni album

- Bavim se pjevanjem i sviranjem konkretnije otprilike od svoje 17 godine. Sebe bih predstavio kao vokalista i gitarista jer su to ujedno moji primarni instrumenti, snalazim se i na bass gitari i nešto malo na bubnjevima i klavijaturama, u suštini osnovna rock instrumentalna podloga za slaganje aranžmana. Slušam veliki spektar glazbe i izvođača, ali u najvećoj mjeri bih rekao da najdraži žanr rock i njegove alternativne primjese. Glazbeni uzori su mi mnogi, ali želio bih najviše istaknuti vokaliste iz grunge ere (Chris Cornell, Kurt Cobain, Vedder, Staley...) i općenito grunge eru koja je utjecala mnogo na moj osobni stil. Uz to ne mogu zanemariti indie rock, klasični rock i podosta pop podloge u mojim ranijim susretima sa glazbom. Uz grunge bi još naveo neke na mene utjecajne sastave kao što su Arctic Monkeysi, Led Zeppelin i Red Hot Chili Peppersi kao jedne od dražih, ali kao što sam rekao teško je obuhvatiti cijeli spektar uzora, zaključio je Filip Jurušić FYU u razgovoru za bjelovarsku knjižnicu.