Fotografija: Žena je ostala bez ogromne svote novca/Foto: Dragan Matic/Cropix (Ilustracija)
Žena je ostala bez ogromne svote novca/Foto: Dragan Matic/Cropix (Ilustracija)

NOVA PRIJEVARA Mislila da ulaže u zlato pa ostala bez više desetaka tisuća eura

Prevarant je preko mobilne aplikacije 71-godišnjakinji poslao poveznicu koju je ona prihvatila i unijela sve podatke sa svoje kartice tekućeg računa i fotografiju svoje osobne ispraveNovi slučaj prijevare starijih osoba prijavljen je jučer bjelovarskoj policiji.

Kako javljaju iz PU bjelovarsko – bilogorske, 18. travnja, 71-godišnjakinja je prijavila kako ju je krajem siječnja, putem poziva, kontaktirala njoj nepoznata muška osoba iz inozemstva i nudila joj ulaganje u zlato na što je ona pristala.

- Nakon dogovora, nepoznata muška osoba joj je preko mobilne aplikacije poslala poveznicu koju je ona prihvatila i unijela sve podatke sa svoje kartice tekućeg računa i fotografiju svoje osobne isprave.

Upozorenje iz policije

Od tada je s njenog računa isplaćeno nekoliko desetaka tisuća eura na račune u inozemnim bankama. 71-godišnjakinja je nakon uvida u stanje računa shvatila da je prevarena. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, kažu u policiji.

Ujedno savjetuju građane da nikome ne daju podatke o svojoj bankovnoj kartici, osobito serijski broj, rok valjanosti kartice i kontrolni CVC/CVV broj te fotografije osobnih dokumenata koji mogu poslužiti za identifikaciju.   

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!