Fotografija: 
Policija otkrila detalje nakon 15 godina/Foto: Zeljko Hajdinjak/CROPIX (Ilustracija)
Policija otkrila detalje nakon 15 godina/Foto: Zeljko Hajdinjak/CROPIX (Ilustracija)

Žena platila prijatelju 500 DEM da joj ubije muža: "Čekao u zasjedi pa pucao iz lovačke puške"

Plaćeni je ubojica 15. svibnja 1998. oko 3.20 sati ujutro ispalio dva hica u muža koji se biciklom vraćao kući kroz šumu. Policija je ovaj slučaj riješila nakon 15 godina...Županijsko državno odvjetništvo donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv muškarca i žene zbog pokušaja teškog ubojstva kod Koprivnice koji se dogodio prije 15 godina, piše Danica.hr

Prema optužnici, tada 32-godišnja supruga naručila je ubojstvo 36-godišnjeg muža kako bi se domogla njegove imovine. Neslužbene informacije govore kako je za taj zločin angažirala prijatelja, tada 28-godišnjaka, kojemu je navodno dala 500 njemačkih maraka.

Nije ga usmrtio

On je na to pristao te se s lovačkom puškom uputio u noćnu zasjedu u šumski predio blizu Koprivnice, kod prigradskoga naselja Reka. Kako navode tužitelji, plaćeni je ubojica 15. svibnja 1998. godine oko 3.20 sati ujutro, dakle u gluho doba noći, ispalio dva hica u muža koji se biciklom vraćao kući kroz šumu.

“Ispalio je hice iz lovačke puške u 36-godišnjaka koji je upravljao biciklom po makadamskom putu, ali ga nije uspio usmrtiti, već mu je zadao tjelesne ozljede: više strijelnih rana sačmom po rukama, nogama i leđima”, rekli su u državnom odvjetništvu.

Kažu kako se sve dogodilo na traženje žene, tada 32-godišnjakinje, “koja se smrću svog tada 36-godišnjeg supruga htjela domoći njegove imovine i koja je platila određeni iznos novca za ubojstvo supruga”.

U zatvoru

Muškarac (53) i žena (57) su uhićeni te im je sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu odredila jednomjesečni istražni zatvor.

Zatvor im je određen zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku, a u odnosu na ženu i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. Nije poznato kako je policija uspjela riješiti taj slučaj nakon 15 godina, piše Danica.hr.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!