Fotografija: Gradonačelnik Dario Hrebak kaže da se ne osjeća zastrašeno/Foto: Damjan Tadić/CROPIX, MojPortal.hr
Gradonačelnik Dario Hrebak kaže da se ne osjeća zastrašeno/Foto: Damjan Tadić/CROPIX, MojPortal.hr

Zaposlenik Gradske uprave prijetio Hrebaku i komunalnom redaru da će im sprašiti metak u čelo?

Zaposlenik Gradske uprave navodno je izgubio živce nakon što mu je komunalni redar rekao da ne može odmah riješiti problem nepreglednog izlaza iz njegove uliceZaposlenik bjelovarske Gradske uprave (57) uhićen je prije desetak dana zbog sumnje da je prijetio ubojstvom gradonačelniku Dariju Hrebaku i jednom komunalnom redaru zbog nepreglednog izlaza iz njegove ulice.

Kako neslužbeno doznajemo, 57-godišnji djelatnik Gradske uprave nakon toga je prespavao u policiji koja mu je u međuvremenu pretresla kuću u potrazi za oružjem. Nakon kriminalističkog istraživanja doveden je pritvorskom nadzorniku.

Mjere opreza

Iako PU bjelovarsko-bilogorska o ovom slučaju nije izvijestila javnost, o njemu se oglasilo Općinsko državno odvjetništvo službenim priopćenjem ne navodeći, naravno, identitet osumnjičenog i oštećenih osoba, kao ni njihove funkcije.

U priopćenju piše da je Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru 16. veljače ove godine provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja uhićenog 57-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela prijetnje iz članka 139. stavka 3. u vezi stavka 2. Kaznenog zakona.

- Okrivljenog 57-godišnjaka tereti se da je 15. veljače 2023., u Bjelovaru, nezadovoljan zbog nepropisno parkiranih vozila te prometne opreme u svojoj ulici, rekao prvom oštećeniku da će pucati u njega i drugog oštećenika ako se njemu ili njegovoj djeci nešto dogodi, nakon čega je drugom oštećeniku poslao poruku da će njemu i prvom oštećeniku pucati u čelo, a što je kod obojice oštećenika izazvalo osjećaj straha za vlastiti život - priopćili su iz Općinskog državnog odvjetništva i dodali kako su osumnjičenom 57-godišnjaku odrediti mjere opreza zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. Te mjere konkretno znače da se zaposlenik Gradske uprave ne smije se približiti ni gradonačelniku Hrebaku ni komunalnom redaru niti smije s njima kontaktirati.

Sporno ogledalo

Što se točno dogodilo za sada je teško reći budući da komunalni redar i osumnjičeni djelatnik Gradske uprave imaju potpuno drugačije priče. Ono što je sigurno je da je 57-godišnjak izgubio živce jer smatra da je izlaz iz njegove ulice nepregledan. Navodno je tražio da se "popravi" prometno ogledalo kojeg je zakrenuo vjetar.

- Umjesto da sam pomakne to ogledalo, on je službeno zatražio da to naprave komunalni redari. Nakon što mu je komunalni redar rekao da će to brzo napraviti, ali da trenutno imaju drugog posla, osumnjičeni je rekao da želi da se to napravi odmah. Došlo je do prepirke i osumnjičeni mu je navodno pred više svjedoka rekao: "Ne budete li to napravili, a nešto se dogodi mom djetetu, ja uzimam pištolj i sprašim metak u čelo i tebi i Hrebaku" - rekao nam je izvor blizak istrazi.

Komunalni redar je nakon toga prijetnje prijavio policiji, a djelatnik Gradske uprave je uhićen. On je pak, kako neslužbeno doznajemo, istražiteljima rekao da njegova prijetnja, prema njegovom mišljenju, ipak nije zvučala tako ozbiljno i da tako nešto nikad ne bi učinio.

Hrebak se nije uplašio

Naime, budući da stanuje u ulici koja je okomita na jednu od najprometnijih ulica u Bjelovaru, smetalo mu je što je sam izlaz iz ulice nepregledan. Prema njegovim tvrdnjama, izlaz iz njegove ulice na glavnu izrazito je opasan jer se s jedne strane nalazi živica koja zaklanja pogled, s druge strane se parkiraju vozila ispred kafića koja stvaraju isti problem, a tu je i to prometno ogledalo koje nije bilo u funkciji.

Komunalnom redaru navodno je rekao: "Daj nešto napravite, ne vidi se ništa kad se izlazi ulice, pokupit ću nekoga. Što da nastrada koje dijete?" Što ako nastrada moje dijete?. Nakon što mu je komunalni redar rekao da ga nije briga za njegovu djecu i da za to sad nemaju vremena, zaposlenik Gradske uprave mu je navodno rekao: "Što bih ja trebao ako moje dijete slučajno tamo pogine? Upucati tebe i Hrebaka?". 

Kome će istražitelji povjerovati, pokazat će istraga.

Kontaktirati smo bjelovarskog gradonačelnika Darija Hrebaka, koji nam je rekao da ne može komentirati ovaj slučaj budući da izvidi još traju.

- Mogu samo potvrditi da se dogodila incidentna situacija u Gradskoj upravi između dvojice kolega. Nisam bio prisutan kada se to dogodilo, ali osobno se ne osjećam ustrašenim - kratko nam je rekao Dario Hrebak.