Fotografija: Foro: Čitatelj
Galerija
Foro: Čitatelj

Vozačica (81) u Daruvaru oduzela prednost kamionu s prikolicom: "Nije stala na znaku STOP"

"Prednjom stranom vozila udarila je u bočnu stranu prikolice teretnog vozila koji je u trenutku nesreće ušao u raskrižje zadržavajući smjer kretanja ravno i imao je prednost prolaska", kažu u policijiDARUVAR - Pukom srećom jučer je u prometnoj nesreći u Daruvaru izbjegnuta tragedija. Naime, kako javljaju iz PU bjelovarsko-bilogorske, starija gospođa oduzela je na prometnom križanju prednost kamionu s prikolicom.

- U srijedu, 18. listopada, oko 11.35 sati, 81-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom daruvarskih registarskih oznaka kroz Daruvar, Ulicom Petra Preradovića. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Ljudevita Gaja prošla je pored prometnog znaka „obavezno zaustavljanje – stop“ i ušla u raskrižje skrećući u lijevo, a da pritom, iako je bila dužna, nije propustila sva vozila koja se kreću cestom koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, kažu u policiji.

Foro: Čitatelj
Foro: Čitatelj

Tom prilikom, dodaju, prednjom stranom vozila udarila je u bočnu stranu priključnog vozila prikolice teretnog vozila zagrebačkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 38-godišnjak koji je u trenutku nesreće ušao u raskrižje zadržavajući smjer kretanja ravno i imao je prednost prolaska.

- Vozači nisu bili pod utjecajem alkohola, niti je u prometnoj nesreći bilo ozlijeđenih osoba.

Zbog izazivanja prometne nesreće vozačici je izdan obavezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kažu u policiji. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!