Fotografija: 
Foto: Vlado Kos/CROPIX (Ilustracija)
Foto: Vlado Kos/CROPIX (Ilustracija)

Djevojčica (15) na električnom romobilu zahvatila bankinu pa udarila u automobil: "Nije imala kacigu"

"15-godišnja vozačica električnog automobila, koja nije koristila zaštitnu kacigu i reflektirajući prsluk, u nesreći je zadobila lake tjelesne ozlijede", kažu u policijiPolicija je objavila rezultate očevida jutrošnje prometne nesreće u Maloj Pisanici prilikom koje je automobil naletio na dijete koje je vozilo električni romobil.

- Danas, 17. listopada, oko 6,35 sati, u prometnoj nesreći koja se dogodila na državnoj cesti DC-28, između Velike Pisanice i Drljanovca ozlijeđena je 15-godišnja vozačica električnog romobila.

Zahvatila bankinu

Do nesreće je došlo kada je 15-godišnjakinja električnim romobilom zahvatila bankinu nakon čega je došlo do nekontroliranog kretanja vozila uslijed čega je električni romobil udario u bočnu stranu osobnog automobila, daruvarskih registarskih oznaka, kojim je u suprotnom smjeru upravljao 52-godišnjak, kažu u policiji.

Dodaju kako je 15-godišnja vozačica električnog romobila, koja nije koristila zaštitnu kacigu i reflektirajući prsluk, u nesreći  zadobila lake tjelesne ozlijede.

Protiv vozačice električnog romobila slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenih prekršaja iz članka 112. stavka 4., članka 113. stavka 2. i članka 114. stavka 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.