Fotografija: Foto: Vlado Kos (ilustracija)
Foto: Vlado Kos (ilustracija)

Vozila sedmero djece u autu pa u Gornjem Daruvaru skrivila sudar: "Djeca nisu bila vezana"

Jedno je dijete teško ozlijeđeno te je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezeno u pakračku bolnicu, a teško je ozlijeđena i suvozačica iz Opel AstreDvije su osobe teško, a više ih je lakše ozlijeđeno u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 18 sati u Gornjem Daruvaru.

Prema neslužbenim informacijama, u nesreći su sudjelovala dva vozila, BMW daruvarskih registracija, kojom je upravljala žena koja je prevozila čak sedmero djece i Opel Astra kutinskih registracija, u kojoj se vozila obitelj - otac, majka i dvoje djece.

Nazvali smo načelnika Policijske postaje Daruvar Dalibora Čajsu koji nam je potvrdio našu neslužbenu informaciju da se u vozilu daruvarsih registracija vozilo čak osmero ljudi.

Nisu imali ni sjedalice

- 32-godišnja žena upravljala je vozilom daruvarskih registracija iz smjera Ivanovog Polja u smjeru Daruvara. S njom je u vozilu bilo sedmero djece rođenih između 2010. i 2022. godine, koji nisu imali sjedalice i nisu bili vezani. U velikom zavoju kod groblja, izgubila je kontrolu nad vozilom, zbog brzine koju nije prilagodila stanju kolnika, odnosno kiši. Prešla je na suprotnu stranu i prednjim dijelom svog vozila udarila u prednji dio osobnog automobila kutinskih registracija kojim je upravljao 46-godišnji vozač. S njim je u vozilu bila supruga i dvoje djece u dobi od 14 i 11 godina koji su uredno bili vezani sigurnosnim pojasom - rekao nam je načelnik Čajsa dodajući kako je jedno od sedmero djece iz vozila daruvarskih registracija zadobilo teške tjelesne ozljede, a teško je ozlijeđena i suvozačica iz auta kutinskih registracija. Oni su vozilom Hitne medicinske pomoći prevezeni u pakračku bolnicu gdje im je pružena liječnička pomoć. 

- Ozlijeđeni su i 11-godišnje dijete iz automobila kutinskih registarskih oznaka i 3-godišnje i 9-godišnje dijete iz automobila daruvarskih registarskih oznaka kojima su, za sada, utvrđene lake tjelesne ozlijede - dodaju u PU bjelovarsko-bilogorskoj.

Djetetu slomljen lakat

Doznajemo kako je djetetu iz BMW-a slomljen lakat, a supruzi vozača Opel Astre puknula su tri rebra. Alkotest je pokazao kako ni vozačica BMW-a ni vozač Opel Astre nisu bili pod utjecajem alkohola.

- Protiv vozačice slijedi podnošenje kaznene prijave zbog izazivanja prometne nesreće. Osim toga, vozačka dozvola joj je istekla još 2018. godine - kazao je načelnik Dalibor Čajsa.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na  Facebooku!