Fotografija: Foto: Carinska uprava
Galerija
Foto: Carinska uprava

TREBAT ĆE MU KREDIT... Vozača kod Bjelovara kaznili s čak 12.000 eura i oduzeli mu kombi...

Vozač je, tvrdi Carinska uprava, nezakonito nabavio 340 litara plavog dizela te napravio preinake na vozilu kako bi mogao koristiti jeftinije gorivoCarinski službenici su, izvijestila jer Carinska uprava, spriječili zlouporabu plavog dizela na području Bjelovara i oduzeli  340 litara plavog dizela.

Naime, službenici su 8. lipnja, provodeći pojačane mjere nadzora na području Bjelovara, zaustavili teretno vozilo marke Fiat Ducato hrvatskih registarskih oznaka kojim je upravljao hrvatski državljanin, a koji im je i otprije poznat po nezakonitom postupanju s energentima.

Foto: Carinska uprava
Foto: Carinska uprava

Pregledom vozila pronašli su 12 PVC spremnika ispunjenih s 340 litara plavog dizela za kojeg su utvrdili da ga je hrvatski državljanin nezakonito pribavio jer nije imao dokumentaciju o porijeklu niti je evidentiran kao korisnik prava na potrošnju plavog dizela za namjene u poljoprivredi, ribarstvu i akvakulturi.

Foto: Carinska uprava
Foto: Carinska uprava

Zatim su utvrdili da je na teretnom vozilu izvršio preinake tako da je standardni spremnik pogonskog goriva odvojio od pumpe goriva te umjesto njega u vozilo ugradio PVC spremnik (kanistar) koji je crijevima spojio s pumpom motora i tako kao pogonsko gorivo koristio plavi dizel iz PVC spremnika.

Foto: Carinska uprava
Foto: Carinska uprava

Zbog teškog kršenja odredbi Zakona o trošarinama i prekršaja, vozaču će bit izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u ukupnom iznosu od 12.000 eura. Nadležnom Područnom carinskom uredu bit će podnijet zahtjev za naplatu trošarine u iznosu od 144,73 eura.

Foto: Carinska uprava
Foto: Carinska uprava

Pronađeni plavi dizel oduzet je od počinitelja sukladno članku 138. stavku 1. Zakona o trošarinama.

Sukladno članku 112. stavku 4. Zakona o trošarinama oduzeto je i teretno motorno vozilo Fiat Ducato.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!