Fotografija: Traktorist iz Grubišnog Polja s 2,30 promila proteklog je vikenda bio neslavni rekorder/Foto: Vlado Kos/Cropix (Ilustracija)
Traktorist iz Grubišnog Polja s 2,30 promila proteklog je vikenda bio neslavni rekorder/Foto: Vlado Kos/Cropix (Ilustracija)

Traktorist iz Grubišnog Polja s 2,30 promila neslavni rekorder proteklog vikenda

Policija je zabilježila 68 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najviša utvrđena nepropisna brzina izmjerena je Končanici i ona je iznosila 139 km/h, kažu u policijiPolicijski su službenici PU bjelovarsko - bilogorske u noći sa subote na nedjelju 18./19. lipnja proveli nadzor nad prekršajima alkoholiziranosti vozača. Tom prilikom policijski su službenici ukupno utvrdili 18 prometnih prekršaja, a budući da je nadzor ciljano bio usmjeren na prekršaje alkoholiziranosti vozača, utvrđeno je sedam takvih prekršaja. U akciji je kontrolirano 64 vozila, a 43 vozača je alkotestirano.

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su tijekom ovog vikenda od 17. do 19. lipnja nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“. 

Prekršaji u prometu

-Ukupno je utvrđen 131 prometni prekršaj od čega izdvajamo:

-13 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola (uračunati prekršaji iz provedene akcije), od kojih je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 2.30 g/kg, izmjerena kod 50-godišnjeg vozača traktora u Grubišnom Polju

-68 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najviša utvrđena nepropisna brzina izmjerena je Končanici i ona je iznosila 139 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 80 km/h,

-10 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,

-4 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom te

-36 ostalih prekršaja, kažu u policiji.

Prometne nesreće

U navedenom razdoblju na prometnicama policijske uprave dogodilo se devet prometnih nesreća. Od toga sedam s materijalnom štetom, četiri na bjelovarskom te po jedna na čazmanskom, daruvarskom i garešničkom području. 

-Dvije prometne nesreće bile su s ozlijeđenim osobama, jedna s lakše ozlijeđenom na bjelovarskom području i jedna s teže ozlijeđenom na grubišnopoljskom području. S ciljem daljnjeg smanjenja stradavanja i podizanja razine sigurnosti, poduzimanje navedenih mjera u prometu se nastavlja, poručuju iz policije.